Karamelinių saldainių gamyba


Kulinarijos referatas. Karamelinių saldainių gamyba. Invertuotas sirupas.


Karamelė – tai produktas, gaunamas verdant cukraus-krakmolo sirupo arba cukraus-invertuoto cukraus sirupą iki 1,5-3,5 % drėgmės karamelės masės.

Karamelės masė formuojama prie 78-82 C temperatūros. Gatavo produkto kokybė priklauso nuo pagrindinių žaliavų (cukraus, kukurūzų krakmolo sirupo) kokybės, receptūros ir technologinio proceso operacijų atlikimo tikslumo.

Karamelės masės gamyboje technologinio proceso esmę sudaro cukraus pervedimas iš kristalinės būsenos į amorfinę. Antikristalizatoriais naudojami kukurūzų krakmolo sirupas ir invertuotas cukraus sirupas.

  • Kulinarija Referatai
  • 2013 m.
  • 3 puslapiai (739 žodžiai)
  • Kulinarijos referatai
  • Microsoft Word 9 KB
  • Karamelinių saldainių gamyba
    10 - 3 balsai (-ų)
Karamelinių saldainių gamyba. (2013 m. Birželio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/karameliniu-saldainiu-gamyba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 01:21