Karšto patiekalo ir salotų inovacijos


Maisto technologijos skaidrės.

Karšto patiekalo ir salotų inovacijos. Lašišos kepsnys, keptas apelsinų sultyse. Marinavimas. Kepimas. Garnyras. Papuošimui galime naudoti alyvuoges. ir citrinos. skilteles. Salotos su balto vyno padažu. Duonos paruošimas. Salotų gaminimas. Padažo paruošimas.


Marinuojant lašišos kepsniui naudosime: vieno apelsino ir citrinos tarkuotas žieveles, žiupsnelį druskos, šaukštą medaus, šaukštelį garstyčių, šviežią rozmariną ir baziliką.

Nuplauname penkis lapelius baziliko ir jį gerai susmulkiname, tą patį padarome ir su rozmarino šakelėmis. Apelsiną ir citriną nuplauname ir per ploną tarką nutarkuojame apelsino bei citrinos žieveles. Ingredientus dedame į dubenį ir ant viršaus pilame medų ir garstyčias. Visą mišinį pilame ant lašišos kepsnių, ant viršaus uždedame maistinės plėvelės ir dedame į šaldytuvą pastovėti per naktį.

Kepimo skardą ištiesiame folija. Įdedame pamarinuotus lašišos kepsnius ir , apipilame juos šlakeliu apelsino sultimis, uždengiame folija ir dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Karšto patiekalo ir salotų inovacijos. (2016 m. Vasario 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/karsto-patiekalo-ir-salotu-inovacijos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 03:01