Kavinė Nidoje praktikos ataskaita


Maisto technologijos praktikos ataskaita. Praktikos ataskaita Uab „ nidos pastogė “. Praktikos tikslai. Įmonės veikla. Įmonės struktūra. Įmonės asortimentas. Žaliavų tiekėjai tikimas ir laikymas. Žaliavų priėmimas , verinimas ir laikymas. Patalpų išdėstymas įrengimas sanitarija ir higiena. Patalpų išdėstymas. Virtuvės įrenginiai. Įmonės sanitarija ir higiena. Maisto laikymo patalpos. Maisto tvarkymo patalpos. Maisto tvarkymo patalpų vėdinimas. Maisto tvarkymo patalpų valymas. Darbuotojų higiena ir sveikata. Darbuotojų veiksmai prieš darbo pradžią. Profesinės rizikos veiksniai , saugos priemonės nuo jų poveikio. Gamybos proceso kontrolės seistema. Saugaus darbo reikalavimai eksplotuojant technologinius įrenginius. Įmonėje vedama dokumentacija.


UAB „Nidos pastogė“ yra aukštos klasės kavinė,kurioje organizojami banketai.“Pastogė“ lietuviškai liaudiško stiliaus, su jaukiu lauko kiemeliu, iš kurio galima gėrėtis čia pat krantus skalaujančiomis marių platybėmis.Vienu metu restoranas gali priimti apie 100 svečių.

Kavinėje siūlomas platus patiekalų ir užkandžių asortimentas. Tai įvairūs kulinarijos gaminiai - salotos, žuvies patiekalai, vištienos patiekalai, sriubos, karštieji užkandžiai, ir tortai pagal kiekvieno individualius. Visi patiekalai šioje įmonėje gaminami siekiant kuo geresnio rezultato, kad skonis ir kokybė niekuomet nenuviltų ištikimų kavinės lankytojų. Receptai tobulinami, todėl bėgant laikui bus galima paragauti ir naujų skonių, dar niekur neragautų patiekalų

Kulinarijos parduotuvėje galima įsigyti šviežių ir gardžių, ką tik iškeptų piragų, plokštainių, įvairių bandelių bei kitų patiekalų, tokių kaip cepelinai kepsniai, kepta žuvis bei daug kitų:

•Salotos (Cezario salotos; Graikiškos salotos; Kapreze;Sūrio salotos su pomidorais ir kumpiu; Burokėliu karpačio su ožkossūriu ir balzamiko acto padažu)

•Sriubos (Grybų sriuba, Solianka, Šaltibarščiai su karštomis bulvėmis; Dienos sriuba)

•Šalti užkandžiai (jautienos karpačio, lašišos tartaras, silkė su grybais,menkių kepenėlių tartaras)

•Karšti patiekalai ( Jautienos didkepsnis; Bestrogenas; Kiaulienos sprandinė,Kiaulienos šoninė; Karbonadas; Kijevo kotletas; Vištienos kepsnys)

• Karštieji žuvies patiekalai (Kalmaras grietinėlės padaže; Troškintos midijos; Sterko kepsnys; Oto kepsnys; Lašišsa patale; Lašišos steikas; Keptas šamas)

•Patiekalai vaikams (vištienos kepsneliai su grietinėlės padažu, bulvytės fri su dešrele, bulvytės šypsenėlė su pomidorų padažu)

•Desertai (Kakadu; Lotoso žiedas; Ledai su karštomis vyšniomis; Karštas šokoladas; pyragas)

•Užkandžiai prie alaus, vyno (Sūrių rinkinys su uogų padažu; Mozarello sūrio piršteliai; kepta duona su sūriu; Žirneliai užspirginti kiaulienos šonine; alyvuogiu rinkinys;)

Ant folijos dedamos virtos bulvės supjaustytos griežinėliais,ant bulvų dedamos keptos morkos su svogūnu,pakepinta.Ant šio turinio dedama lašiša, pusė avokado,dvi skiltelės citrinos ir užpilami 2 šaukštai balto vyno ir 100gr grietinėlės.patiekalas kepamas 20min 2000C konvekcinėje krpsnyje.

Jautienos išpjova supjaustoma plonomis juostelėmis,dedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai ir kepama keptuvėje ir kepama keptuvėje ant mažos liepsnos.Apskrudus mėsai supilama grietinėlė ir visas turinys supilamas į troškintuvą.Užbarstoma druskos ir pipirų .Patiekiama su virtomis bulvėmis.

Kavinė Nidoje praktikos ataskaita. (2015 m. Spalio 21 d.). http://www.mokslobaze.lt/kavine-nidoje-praktikos-ataskaita.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 11:10