Kavinė Sveikuolių namai verslo planas


Vadybos verslo planas.

Verslo projekto aprašymas. Verslo idėja. Verslo srities aprašymas. Produkto aprašymas. Rinkodara. Pest analizė. Rinkos dalies išsiskyrimas (segmentavimas). Konkurentų analizė. Rinkodaros strategija. Gamyba. Vietos analizė. Patalpos. Įranga. Tiekimas. Žaliavos. Atsargų valdymas. Personalas. Laisvų darbo vietų analizė. Darbuotojai. Kandidatų atranka. Darbuotojų atlyginimo nustatymas. Finansisnis planas. Įplaukų prognozė. Ilgalaikis turtas. Pradinės išlaidos. Finansiniai poreikiai ir šaltiniai. Kredito valdymas. Ūkinės veiklos sąnaudos (kaštai). Rizikų analizė. Įmonės teisinės formos pasirinkimas ir pagrindimas. Išvados. Literatūros sąrašas.


Darbo esmė yra įkurti kavinę „Sveikuolių namai“ Vilniuje, Verkių g. 25C. Kavinės idėja yra teikti kiek įmanoma ekologiškesnes salotas, tad interjere taip pat atsispindės natūralumas bei ekologija – dominuos žalia spalva, energiją taupantis apšvietimas, iš medienos pagaminti baldai. Didelė pinigų dalis bus investuojama ne tik į maisto kokybę tam, kad patiekalai būtų švieži ir kokybiški, bet ir į gamybos inventorių. Kasdien vietoje bus ruošiamos šviežios daržovės, žuvies gaminiai, gaminami visi padažai ir desertai.

Kavinė „Sveikuolių namai“ užsiims salotų ruošimu galutiniam vartojimui, o kokios jos bus priklausys tik nuo paties kliento, kadangi jis pats galės susidėlioti salotas iš norimų ingredientų. Stipriosios įmonės pusės bus patirties turintis gamybos vadovas ir nuolatos besimokantis, besidomintis personalas. Gamybos vadovui padės virėjai. Padavėjai bus įdarbinami jauni, tačiau turintys patirties aptarnavimo srityje. Kita stiprioji įmonės pusė bus ta, kad tiek virtuvės darbuotojai, tiek salės darbuotojai nuolatos konsultuosis su klientais dėl aptarnavimo kokybės ir bus puoselėjami geri tarpusavio santykiai.

Materialiai atsakingas asmuo kavinėje „Sveikuolių namai“ bus įmonės direktorius, kuris bus atsakingas už įstaigos turto dalį ir sprendimų priėmimą. Tačiau, išvykstant darbo reikalais jis savo pareigas vykdyti galės perleisti kitam įgaliotam asmeniui (gamybos vadovui).

Kuriant naują verslą kiekvieno verslininko didžiausias siekis yra pelno gavimas ir naujo verslo pasiteisinimas. Kitas svarbus aspektas yra klientų pripažinimas ir kokybės užtikrinimas. Jei idėja pasiteisins ir bus sulaukiami dideli klientų srautai, sekantis žingsnis bus verslo plėtimas į kitus Vilniaus miesto rajonus. Kavinės „Sveikuolių namai“ misija kurti draugišką, laisvą, jaukią atmosferą, kurioje visi jaustųsi laukiami, galėtų mėgautis skaniu, ekologišku maistu sutaupant daug laiko, o vizija – būti geriausiu, klientų poreikius tenkinančiu salotų kavinę Vilniaus mieste.

Kiekviena įmonė teikianti savo paslaugas visų pirma nusistato, kuriai vartotojų grupei bus skiriamos jų teikiamos paslaugos, kurias stengiasi pateikti aukščiausiais standartais, kad galėtų tikėtis didžiausios grąžos. Kavinė „Sveikuolių namai“ orientuosis į tuos vartotojus, kurie mėgsta sveiką ir ekologišką maistą. Mūsų kavinės tikslinė rinka planuojama įvairaus amžiaus klientai, kurie gauna didesnes nei vidutines mėnesio pajamas. Kavinės svečiai yra labai įvairūs: sveiko ir ekologiško maisto mėgėjai, iš šalia esančių verslo centrų darbuotojai, verslininkai.

Rinkodaros sprendimo veiksmai turi būti labai gerai apgalvoti, norint įgyvendinti savo verslo idėją. Svarbiausi trys bruožai, pagal kuriuos bus stengiamasi įeiti į rinką yra: patrauklus patiekalų kokybės ir kainos santykis, gera ir kokybiška aptarnavimo kultūra ir jaukus interjeras.

Nuo to, kokį personalą pasirinksime - priklausys įmonės veikla. Įmonės direktorius prieš priimdamas darbuotojus turės gerai apgalvoti, kokius darbuotojus nori priimti ir kokie reikalavimai jiems bus keliami, kokį atlyginimą jiems galėsime mokėti. Svarbiausia yra lojalūs ir patikimi bei patirties turintys darbuotojai. Kuriamai salotų kavinei prireiks 7 darbuotojų: direktorius /ė, 2 padavėjai, 2 gamybos vadovai, 2 virėjai.

Vilniaus miesto rinkoje tokių kavinių yra tik kelios („Mano guru“, restoranas „Take Away“). Todėl konkurencinė rinka tarp šių maitinimo įstaigų yra nedidelė. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad esant mažai konkurencijai turėtume nesikartoti ir nedaryti to, ką daro tavo konkurentai. Kitos maitinimo paslaugas teikiančios maitinimo įstaigos Verkių gatvėje: „Jurgis ir Drakonas“, „Sushi Express“, sulčių baras „Burbuliukas“, restoranas „Can Can“, restoranas „Fortas“. Nederėtų nuvertinti Verkių gatvėje esančių maisto prekių parduotuvių „Norfa“, „Rimi“, „Asorti“ ir kt.

Tam, kad turėčiau pilną finansavimą ir galėčiau atidaryti salotų kavinę imsiu paskolą iš banko, kurią sudarys 50000 Lt. Paskolą išmokant per 3 metus. Metinė palūkanų norma 12%, ketvirčio palūkanų norma 3%.

  • Vadyba Verslo planai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 47 puslapiai (11334 žodžiai)
  • Kolegija
  • Vadybos verslo planai
  • Microsoft Word 226 KB
  • Kavinė Sveikuolių namai verslo planas
    10 - 2 balsai (-ų)
Kavinė Sveikuolių namai verslo planas. (2016 m. Balandžio 06 d.). http://www.mokslobaze.lt/kavine-sveikuoliu-namai-verslo-planas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 16:48