Kavinės praktika


Maisto technologijos praktikos ataskaita. Įvadas. Sanitarija. Valgiaraštis. Patiekalų technologinės kortelės. Patiekalo gamybos ir apipavidalinimo aprašymas. Teorinės ir praktinės spragos praktikoje. Darbo vietos pasiskirstymas ir ką siūlytumėme praktikos kokybei pagerinti.


Išsiaiškinti kokių sunkumų buvo norint išlaikyti aukštą sanitarijos lygį? Kokia veikla neatitiko reikalavimų ir kodėl?

Aprašyti kokį sukūrėme valgiaraštį, kaip sekėsi kurti ir derinti tarpusavyje patiekalus, kokią patirtį įgijome.

Aprašyti ar visose darbo vietose dirbome ir kur sekėsi geriausiai. Kokių gebėjimų įgijome atlikdamos praktiką mokomojoje kavinėje?

Aprašyti kokias teorinio ir praktinio mokymo spragas pastebėjome atlikdami praktiką.

Aprašyti ką siūlytumėme praktikos kokybei pagerinti.

Šios praktikos metu sunkiausia buvo prisiminti ir laikytis higienos reikalavimų. Pagrindinis ir sunkiausias merginoms buvo higienos reikalavimų laikymasis, nemūvėti žiedų, papuošalų, laikrodžių ir kitų daiktų kurie gali užteršti gaminamą maistą. Rankų nagai nelakuoti, nukirpti.

Prieš pradedant gaminimą svarbiausia, kad mūsų maisto laikymo patalpos turi būti švarios, įrengtos taip, kad jas būtų galima tinkamai prižiūrėti, valyti, išvengti vabzdžių ir graužikų patekimo, palikyti tinkamą mikroklimatą ir kitas sąlygas.

Praktikos metu nesusidūrėme su veikla, kuri neatitiktų reikalavimų.

Mes savo valgiaraštyje pasirinkome 4 patiekalus: sriuba, užkandis, karštas patiekalas ir desertas. Sriubą pasirinkome trintą porų su skrebučiais, užkandį patieksime pikantiškas makaronų salotas, karštas patiekalą pasirinkome ant griliaus keptas tunas su bulvių apkepu, pankolių putėsiais ir grietinėlės – midijų padažu, o desertui patieksime braškių desertas „Napaleonas“. Prieš patiekiant patiekalus, lankytojui patieksime vandens ir taurę balto vyno, kuris tiks prie pagrindinio ,o prie deserto pateiksime kavos.

Mišinys sudedamas į kepimo skardą ir kepamas 140-150°C temperatūroje 30-4 0min., kol apkepo  viduje pasiekiama 75 °C temperatūra.

Po pirminio apdorojimo pankoliai pjaustomi puselėmis ir verdami garuose 10-15 min.

Išvirti pankoliai smulkinami trintuvu, dedamos manų kruopos, druska, baltieji pipirai, peletrūnai, sudedami plakti kiaušinių  baltymai, masė atsargiai išmaišoma.

Kavinės praktika. (2015 m. Gruodžio 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/kavines-praktika.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 17:36