Kavinės projektavimas


Maisto technologijos namų darbas.

Įvadas. Maitinimo įmonės parinkimas. Projektuojamos įmonės grupė ir lygis. Gamybos centralizacijos laipsnis. Aptarnavimo kontingentas ir specializacijos laipsnis. Poreikiai, tenkinami įmonėje. Lankytojų aptarnavimo ir atsiskaitymo forma. Maitinimo įmonės kūrimas. Maitinimo įmonės kūrimas bei technologinis pagrindimas. Pagrindiniai maitinimo įmonių koncepcijų kūrimo kriterijai. Gamybinės ir prekybinės patalpos. Valgiaraštis. Patiekalų ruošimo technologinis procesas. Sanitariniai reikalavimai. Įmonės įvaizdis. Išvados.


Kavinė -maitinimo įmonė, kurioje bus patiekiami tradiciški ir egzotiški valgiai ,nedidelėmis kainomis. Kiekvieno žmogaus poreikiams patenkinti.

Šios įmonės tikslas, tinkamai patiekti maistą ,atsižvelgiant į žmonių pageidavimus ir valgių paklausą.

Kadangi žmonių užimtumas vis didėja, jie nebeturi laiko gaminti namuose, todėl dažniausiai renkasi nebrangią, jaukią, dideliu asortimentu pasižyminčia kavinę ar restoraną. Visa dažniau matome jog kavinėse žmonių netrūksta, jie maloniai laiką praleidžia maitinimo įmonėse. Maitinimo įmonės skirstomos į keturias grupes:

Kiekviena įmonė turi atitikti standartus, čia nepakaks tik sėkmės. Maistas turi būti vis atnaujinamas, vietai suteikiama išskirtinumas, naujų klientų pritraukimui, bei poreikių patenkinimui.

Mano projektuojama maitinimo įmonė bus su pilnu gamybos ciklu, visi patiekalai gaminami bus nuo pradžios iki galo.

Kadangi mano maitinimo įmonė bus su besikartojančiu kontingentu, labiau bus atsižvelgiama į gaminamos produkcijos asortimentą, pagal specializacijos laipsnį teikiamos laisvas patiekalų pasirinkimas.

Kadangi visi lankytojai maisto įstaigą renkasi pagal teikiamų patiekalų asortimentą, jaukią ir malonią aplinką ,mano maitinimo įmonėje kiekvieną šeštadienį bus rengiami humoro ir karaokės vakarai. Pagal žmonių pageidavimus

Mano projektuojamoje kavinėje ,,Boružė“ už teikiamas paslaugas bus galima atsiskaityti grynais pinigais ,bei banko kortelėmis. Klientus aptarnaus kasininkė-padavėja.

Šios įmonės kūrimo idėja kilo ,kai apsilankiusi kitose panašiose įmonėse supratau jog visą gyvenimą žmonėms reikės valgyti, norėdama pasiūlyti maistą tinkantiems ir paprastiems ir daugiau pageidavimų turinčiam žmogui, sumaniau įkurti įmonę kurioje kainos ir asortimentas bus prieinamas kiekvienam klientui.

Įmonėje bus gaminami įvairūs šaltieji patiekalai, pirmieji patiekalai, antrieji patiekalai, saldieji patiekalai, tinkantis kiekvienam žmogui.

Įmonėje turės rūšiavimo konteinerius. Atliekos metamos į tam tikrą konteinerį bus vežamos paskambinus į firma ,kuri atsakinga už šiukšlių perdirbimą.

Įmonėje bus dvi pamainos dirbančios slenkančių grafiku. Kiekvieną dieną salė bus plaunama vakarais į savaitę vieną kartą bus daroma generalinė tvarka. Kiekvienas darbuotojas bus supažindintas su tvarkos palaikymo taisyklėmis.

Technologinių, prekybinių, šaldymo ir kt. įrenginių kiekio bei tipo parinkimas.

Įrenginių pasirinkimas bus atsižvelgiama į gaminamą patiekalų asortimentą, jiems reikalingus šaldytuvus ir kitus reikiamus įrenginius ,bei patalpas.

Kiekviena įmonė nori darbuotojų turinčių aukštąjį išsilavinimą .Todėl mano įmonėje dirbs darbuotojai turintys nors kažkokį išsilavinimą, jiems bus suteikiama galimybė tobulėti ir mokytis kažko naujo. Kiekvienam darbuotojui atskirai bus parenkamos pareigos pagal jų specialybe ir gebėjimus atlikti jiems paskirtus darbus.

Kavinės projektavimas. (2017 m. Gegužės 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/kavines-projektavimas.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 19 d. 00:28