Kavinės sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas


Ekonomikos kursinis darbas. Įvadas. Projektuojamos kavinės charakteristika. Ekonominių-finansinių rodiklių suvestinė. Ilgalaikio turto vertės apskaičiavimas. Pastatų vertės apskaičiavimas. Gamybinės patalpos. Technologinių įrengimų vertės apskaičiavimas. Gamybinio inventoriaus ir baldų vertės apskaičiavimas. Ilgalaikio turto vertė. Gamybos apimties ir prekių apyvartos skaičiavimas. Gamybos apimties nustatymas porcijomis. Žaliavos vertės, antkainio ir prekių apyvartos skaičiavimas. Veršiena su vynu receptūros Nr. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Metinis darbininkų darbo laiko balansas. Patiekalų, pagaminamų per dieną, darbo imlumas, s. Išlaidos tiesioginiam darbo užmokesčiui ir sveikatos bei socialiniam draudimui. Netiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Išlaidos pagalbinėms medžiagoms. Netiesioginės darbo išlaidos. Pagalbinių darbininkų darbo užmokestis ir įmokos draudimui. Vadovų, specialistų ir tarnautojų darbo užmokesčio ir įmokų draudimui apskaičiavimas. Išlaidų elektros energijai apskaičiavimas. Elektros energijos poreikis apšvietimui. Elektros energijos poreikis technologiniams įrenginiams. Išlaidų vandeniui apskaičiavimas. Vandens poreikis technologiniams reikalams. Stalų,lentynų. Išlaidos vandeniui buitiniams reikalams. Ilgalaikio turto vertė ir nusidėvėjimo suma. Išlaidų spec. rūbams apskaičiavimas. Gamybos išlaidų suvestinė. Planuojamos veiklos išlaidos. Pelno/nuostolių ataskaita. Išvados. Literatūros sąrašas.


Kavinė yra puiki vieta pasisėdėjimui, pasišnekučiavimui ar tiesiog skirta vieta išgerti kavos, pavalgyti greitai ir skaniai taupant savo brangų laiką. Todėl nusprendžiau projektuoti kavinę, kurioje žmonės jaustusi patogiai ir jaukiai lyg namuose.

Įkuriant kavinę svarbiausia yra vieta. Kadangi, didelė dalis šio verslo sėkmės priklauso nuo geros vietos, kurioje didžiausi lankytojų srautai, maža konkurencija ir žinoma vieta turi buti prieinama klientams. Dėl šios priežasties, savo kavinę nusprendžiau įkurti savo krašte Šiauliuose. Kavinė būtų netoli bulvaro, kadangi įsikėlus į patį bulvarą būtų didelė konkurencija.

Meniu asortimentą sudarytų, lengvi, sveiki, ir skanūs patiekalai, prienami kiekvienam kliento norui ar skoniui.

  • Ekonomika Kursiniai darbai
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 16 puslapių (1812 žodžių)
  • Universitetas
  • Ekonomikos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 55 KB
  • Kavinės sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas
    10 - 6 balsai (-ų)
Kavinės sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas. (2015 m. Gruodžio 05 d.). http://www.mokslobaze.lt/kavines-sanaudu-ir-ekonominiu-rodikliu-apskaiciavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 00:17