Kavos analizė 4p požiūriu


Ekonomikos analizė.

Įvadas. Kavos charakteristika ir klasifikacija. Kavos kilmė ir istorija. Kavos savybės ir rūšys. Kavos asortimento Lietuvos rinkoje analizė. Kavos paskirstymo Lietuvoje vietos. Kavos kaina. Kavos rėmimo komplekso analizė. Išvados. Literatūra.


Kasdien pasaulyje išgeriama begalė puodelių kavos. Vieniems šis gėrimas – energijos šaltinis, kuris asocijuojasi su gera dienos pradžia, kitiems kavos gėrimas - tai tarsi ritualas. Kava užima didelę rinkos dalį, jos suvartojimo kiekiai yra milžiniški. Tenka pastebėti, kad kavos, kaip prekės, asortimentas labai platus, rinkoje veikia daug kavos gamintojų. To priežastimi būtų galima įvardinti skirtingus kavos vartotojų poreikius. Vartotojų poreikiai yra linkę kisti, todėl kavos gamintojai privalo nuolat analizuoti vartojimo įpročius, tirti rinką ir būti pasirengusiems reguoti į aplinkos pokyčius. Visa tai užtikrina nuoseklus marketingo sprendinių taikymas. Visuma tarpusavyje susijusių marketingo veiksmų ir sprendimų, leidžiančių patenkinti vartotojų poreikius ir pasiekti marketingo tikslus sudaro marketingo kompleksą (Dalrymple, 1998). Marketingo tikslams pasiekti yra taikomas 4P kompleksas, kurio pagrindinėmis priemonėmis yra prekė, paskirstymas, kaina, rėmimas. Todėl keliamas darbo tikslas – atlikti kavos analizę remiantis 4P požiūriu.

Darbo objektas: kava

Apibūdinti kavą ir pateikti kavos klasifikaciją.

Atlikti kavos asortimento Lietuvos rinkoje analizę.

Išsiaiškinti kavos pardavimo vietas bei informavimo apie kavą šaltinius.

Išnagrinėti kavos rėmimo komplekso naudojimo priemones.

Darbo metodai: informacijos šaltinių analizė, informacijos apibendrinimas.

Pagrindinėms kavos savybėms yra priskiriamas kavos skonis ir kvapas (aromatas). Svarbios yra šios kavos savybės:

kavos skrudinimo laipsnis; kavos saldumas, kartumas, rūgštumas.

Kavos pupelių skonis skiriasi priklausomai nuo šalies, kurioje kava užaugo, taip pat ir nuo šalies vietos, kurioje ji kultivuojama. Kavos skonį nulemiantys veiksniai:

dirva – geros kokybės kavai reikia gerai drenuoto dirvožemio;

saulės ir lietaus santykis – yra būtina bent dvi valandos saulės per dieną, o likusį laiką turi būti pavėsis;

Arabicos pupelės yra labiausiai vertinamos pupelės, iš kurių galima išvirti švelnią ir aromatingą kavą. Arabijos kavamedžio sėklos (pupelės) pailgos, lygiu paviršiumi, su vos išlenktos „S“ raidės formos linija. Geriausiai arabica auga dideliame aukštyje tropikų klimato juostoje, 600-1800 metrų aukštyje. Robustos auga žemesnėse vietose. Arabija kava yra labiau vertinama nei robustos. 100% arabicos pupelės yra skirtingai skrudinamos ir pasižymi skirtingais aromatais. Šios rūšies kava turi ganai mažai kofeino, yra aromatinga, rūgštoko vaisių skonio. Iš arabica kavos pupelių yra gaminama kava Java ir kava Moka.

  • Ekonomika Analizės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 11 puslapių (2021 žodis)
  • Kolegija
  • Ekonomikos analizės
  • Microsoft Word 926 KB
  • Kavos analizė 4p požiūriu
    10 - 6 balsai (-ų)
Kavos analizė 4p požiūriu. (2016 m. Gegužės 21 d.). http://www.mokslobaze.lt/kavos-analize-4p-poziuriu.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 02:20