Kepykla verslo planas (2)


Vadybos verslo planas.

Kepykla verslo planas.


Vasarą dirbau buhalterinį darbą vienoje Telšių kepykloje – personalinėje įmonėje „Melija“, todėl rašydama šį darbą remsiuos turimomis žiniomis apie šią įmonę ir jos veiklą, tačiau sukursiu savo įmonę – uždarąją akcinę bendrovę tuo pačiu pavadinimu ir užsiimančia panašia veikla. „Melija“ bus įsikūrusi Telšiuose ir konditerijos gaminius daugiausiai tieks Telšių miesto bei rajonų parduotuvėms, kavinėms ir restoranams, tikimąsi, kad su laiku įsibraus ir įsitvirtins ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose bei jų rajonuose. Šitokį verslą pasirinkau neatsitiktinai, o todėl, kad mačiau kaip dirba „Melijos“ įmonė ir kiek pelno gauna. Taip pat dėl to, kad konditerijos gaminiai turi didelę paklausą, be tortų, pyragų ar sausainių nepraeina nei viena šventė, o žmonės jei ir nekelia didelių puotų, kažką saldaus prie arbatos vis tiek nusiperka.

bendrovės pavadinimas, adresas, statusas, veiklos kryptys;

steigimo išlaidų kompensavimas ir atlyginimas už steigimą;

Vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos įmonių rejestro įstatymu Telšių miesto savivaldybėje įregistruojant įmonę reiktų dokumentų:

Veiklos pobūdis: Konditerijos produkcijos gaminimas ir išvežiojimas

Įmonės adresas: Respublikos g. 54, Telšiai, Lietuva

Įmonės įregistravimo data: 2005 m. Balandžio mėn. 8d. Įsak.nr. 123

Vilniaus Bankas pasirinktas neatsitiktinai. Jame lanksti aptarnavimo sistema. Lyginant su LTB, jame žemesnė palūkanų norma, nereikia pildyti ir tvarkyti daug dokumentų. Vilniaus Bankas yra bankas-perskolintojas, dirbantis su Lietuvos vystymo banku. Lietuvos vystymo bankas skatina įmonių kūrimą ir modernizavimą. Jis įgyvendina mažųjų ir vidutinių įmonių kreditavimo programą, pagal kurią teikia vidutinės ir ilgalaikės trukmės paskolas.

Sėkminga įmonės veikla daug kuo priklauso nuo vadovavimo jai, atitinkamo valdymo stiliaus pasirinkimo. Taigi, didelė atsakomybė tenka direktorei – jai reikia sukurti atitinkamą firmos struktūrą, pasirinkti vadovavimo modelį bei stilių. Būtent ji nusprendžia kas kam yra pavaldus. Būtina susidaryti aiškų vaizdą, kaip atrodys įmonės valdymas, ir pagal tai parinkti jai tinkamą valdymo struktūrą.

Kolektyvas turi dirba kaip komanda. Visi drauge bendrų susirinkimų metu sprendžia iškilusias problemas. Visi darbuotojai dalyvauja verslo plėtime ir stengiasi kuo geriau ir efektyviau atlikti savo darbą.

Tiekimo vadovas suranda naujas rinkas bei klientus ir sutaria dėl kainų, produkcijos pristatymo.

Už buhalteriją atsakinga pati direktorė. Ji atsakingai ir nuodugniai veda tikslią apskaitą apie parduotos produkcijos pajamas ir tiekėjams išleistas išlaidas, laiku atsiskaityto su institucijomis bei tiekėjais.

Technologė parenka tinkamiausius produktus, informuoja apie jų savybes, kuria pyragų, tortų, sausainių, bandelių receptus bei vadovauja kepėjoms.

Vairuotojai išvežioja pagamintą produkciją po parduotuves, kavines barus ir restoranus. Taip pat stengiasi reklamuoti savo įmonę ir ieškoti naujų pirkėjų.

Aktai, reguliuojantys atskiras verslininkų veiksmų rūšis.

UAB “Melija” - ekonominė organizacija, nes ji skaičiuoja visas savo išlaidas (komunalinių paslaugų sąnaudos, darbo užmokestis darbuotojams, išlaidos maisto produktų (miltų, pieno, sviesto, grietinės, varškės, kiaušinių, įv. prieskonių ir t.t.) ir kt.) ir pajamas (konditerijos produktų pardavimas) ir siekia, kad liktų kuo daugiau pelno.

UAB “Melija” kūrimosi vieta – Respublikos g. 54, Telšiai, Lietuva. Telšių pagrindinėje gatvėje, nes kartu tame pačiame pastate būtų ir įmonės parduotuvė, taigi pirkėjams patogioje vietoje. Telšiai yra Žemaitijos sostinė, taigi ši geografinė vieta suteikia palankią progą surasti naujas rinkas visoje Žemaitijoje bei Lietuvoje. Pagrindinis reikalavimas, kad įmonė būtų patogi klientams. Tai yra lengvas privažiavimas, stovėjimo aikštelė.

Įmonė turėtų daug konkurentų, tačiau, manau atradus savo realizavimo ir pardavimo terpę, atradus savo klientus, sukūrus tokius pyragų, tortų ir sausainių receptus, kurių nekepa jokia kita kepykla, arba kepti juos skanesnius arba atradus pigesnį jų pagaminimo būdą ir pigiau parduodant įmonės gaminiai turėtų didelę paklausą tarp vartotojų. Didelę reikšmę turėtų ir kepėjų kompetencija, kaip atliktų savo darbą, ar gražiai papuoštų, nes dažnai žmogus tortą perka dėl to, kad jis atrodo gražiau negu kitas, stovintis šalia toje pačioje parduotuvės lentynoje. Žinoma, jei jis bus neskanus, kitą kartą jo nebepirks, taigi svarbu ne tik išvaizda.

  • Vadyba Verslo planai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 25 puslapiai (5285 žodžiai)
  • Universitetas
  • Vadybos verslo planai
  • Microsoft Word 35 KB
  • Kepykla verslo planas (2)
    10 - 7 balsai (-ų)
Kepykla verslo planas (2). (2016 m. Gegužės 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/kepykla-verslo-planas-2.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 11:04