Kiaušinių kokybės vertinimas


Chemijos kursinis darbas. Įvadas. Kiaušinių cheminė sudėtis. Kiaušinių kokybinis vertinimas. Kiaušinių kiekybinis vertinimas. Kiaušinio kokybinės sudėties svarba. Išvados. Naudota literatūra.


Kokybiški ir saugūs maisto produktai užtikrina žmogaus sveikatą ir gerovę, nes jie sudaro galimybes įtvirtinti gamybos ir vartojimo grandies tarpusavio pasitikėjimą. Norint užtikrinti kiaušinių kokybę, reikia saugoti juos nuo nepalankių laikymo sąlygų bei užtikrinti kokybišką jų gavybą. Palaipsniui išaugęs vartotojų ir perdirbėjų poreikis gaminti kokybišką ir patrauklią produkciją, atkreipė mokslininkų dėmesį ir paskatino juos imtis detalesnių kiaušinių kokybės tyrimų. Pastarojo dešimtmečio Europos Sąjungos šalių maisto pramonės įmonių tikslai ir mokslinių tyrimų prioritetai sutampa. Tai:

•technologinių rodiklių – spalvos, konsistencijos tyrimai;

•veiksnių, lemiančių technologinių rodiklių pokyčius, analizė;

•cheminių rodiklių analizė;

•fiziologinių rodiklių analizė.

Todėl šiame darbe aptarsime kaip atliekamas kiaušinių kokybės vertinimas, kokie metodai tam taikomi ir kokia jų reikšmė.

Darbo tikslas – aptarti kiaušinių kokybės vertinimą

Kiaušinių kokybės vertinimas. (2013 m. Gegužės 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/kiausiniu-kokybes-vertinimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 13:53