Kolumbijos virtuvė


Maisto technologijos skaidrės.

Kolumbijos virtuvė. Faktai. Kava. Pupelės yra klasifikuojamos į šias grupes „Supremo“. Egzotiniai vaisiai. Arepa. Ajiaco. Bandeja Paisa. Lechona. Empanadas. Churros. Hormigas Culonas. Changua. Morcillas. (Kraujinės dešrelės). Gaivieji gėrimai. Stiprieji gėrimai.


Lulo - primena ananaso, braškės ir pomidoro skonių mišinį. Valgomi tik švieži.

Anonos vaisius-ananasų ir bananų skonio mišinys.

Lukuma -primenantis karamelę, klevų sirupą ir moliūgą.

Tai pati populiariausia sriuba Kolumbijoje. Pieniška sriuba su kiaušiniais, petražolėmis bei kitais prieskoniais.

Kolumbiečių itin mėgiamos dešrelės. Tai natūralus apvalkalas prikimštas džiovinto kraujo su ryžiais ir/arba žirniais.

Champús – pagamintas iš kukurūzų, lulo, ananasų, svarainių, pagardintas cinamonu ir apelsinų medžio lapeliais. Cholado – šaltas gėrimas, ruošiamas iš smulkinto ledo, šviežių vaisių (bananų, obuolių, kivi, braškių, kokoso, papajų, ananasų) ir kondensuoto pieno. Tinto – tai juodos kavos ir raudonojo vyno gėrimas patiekiamas karštas arba atšaldytas. Kokainmedžio lapų arbata.

Aguardiente itin stiprus alkoholinis gėrimas (60 %) pagamintas iš cukranendrių, pagardintas anyžiais. Canelazo patiekiamas karštas, pagamintas iš cukranendrių, pagardintas gvazdikėliais, cukrumi, cinamonu ir įvairių vaisių sultimis (dažniausiai egzotinių vaisių).

Kolumbijos virtuvė. (2016 m. Kovo 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/kolumbijos-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 22:25