Konditerija skaidrės


Maisto technologijos skaidrės.

Konditerija. Kas yra Konditerija? Pagrindiniai konditerijoje naudojami įrankiai ir inventorius? Pagrindiniai konditerijos įrankiai. Kokios pagrindinės žaliavos naudojamos konditerijoje? Riebalaigyvūniniai ir augaliniai. Sviestas. Kiaulienos taukai. Margarinas. Aliejai kepimui ir virimui. Alyvuogių aliejus. Rapsų aliejus. Kokie pieno produktai naudojami konditerijoje? Konditerinių kepinių tipai. Cukriniai. Miltiniai. Kas yra miltai? Miltų glitimas?


Konditerija – tai saldūs, maistingi, miltiniai patiekalai su įvairiais priedais.

Konditeriniai antgaliai. Konditeriniai maišeliai. Konditerijos formelės. Konditerinių pjoviklių komplektai. Konditeriniai įspaudai. Torto puošimo įspaudai. Stovai tortams. Silikoninės formos. Kočėlai. Plakimo šluostės.

Riebalai yra labai svarbus energijos šaltinis, jei naudojeme teisingą jų kiekį ir naudojame tuos riebalus, kurie būtini žmogau organizmui.

Sviestas yra pieno produktas ir naudojamas labai plačiai. Kepant maistą, sviestas priduoda patiekalui spalvą, kvapą, apsaugo nuo pridegimo. Svietas naudojamas kepininiuose, glazūravimui ir kitiems tikslams. Sviesto sudetyje yra 80 procentų pieno riebalų.

Kai kuriuose šalyse taukai išlydomi iki tepamos substancijos ir tampa šimtaprocentiniais riebalais.

Šie aliejai yra gaminami iš įvairių organinių augalinių maistinių medžiagų: vaisių, grūdų, sėklų, riešutų.

Gaminamas spaudžiani alyvuoges. Tai labai vertingas aliejus, savo sudėtyje turintis savo mononesočiųjų riebalų, vitamino E.

Rapsų aliejus yra maistinis aliejus, spaudžiamas iš rapsų karštuoju ir šaltuoju būdu.

Konditerija skaidrės. (2016 m. Vasario 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/konditerija-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 06:39