Konditerijos cecho praktikos ataskaita


Maisto technologijos praktikos ataskaita.

Gamybinės technologinės profesinės veiklos UAB ‘‘ utenos duona ‘‘ praktikos ataskaita. Bendra įmonės veiklos charakteristika. Įmonės gaminių asortimentas Konditerijos gaminiai. Pagamintos produkcijos laikymo sąlygos. Įmonės įrengimų veikimo principai. Utenos duonos naudojamos žaliavos , produkcijos kokybės vertinimo būdai. Maisto kokybės kontrolė. Maisto produktų materialinių vertybių apskaita. Materialinių vertybių priėmimas. Saugojimas ir sandėliavimas Materialiai atsakingas asmuo turi vadovautis nustatytomis sandėliavimo taisyklėmis. Materialinių vertybių išdavimas.


UAB ,,UTENOS DUONA’’ šiuo metu yra įsikūrusi Žemdirbių gatvėje 4 Utenoje. „Utenos duonos“ direktorius yra Vilnius Jasiūnas. Įmonėje dirba 128 darbuotojai, dirbama dviem pamainomis be išeiginių. Darbo laikas yra nuo 6-18 valandos. Utenos duonoje yra du cechai tai konditerijos ir gamybos. Konditerijos ceche yra kepami: šakočiai, skruzdėlynai, spurgos, žagarėliai, sausainiai, duonos traškučiai, kepta duona, pyragai, tortai, roksai ir kt. Gamybos ceche yra kepami: batonai, riestainiai, duona ir kt. Per parą iš konditerijos cecho išvežama apie toną produkcijos, o iš gamybos cecho apie 14-15 tonų produkcijos. „Utenos duonos“ produkcija išvežama į Norfos tinklus Lietuvoje ir į kaimo parduotuves.

Pagaminta produkcija yra laikoma sandėliuose ir šaldytuvuose. Kreminiai konditerijos gaminiai yra laikomi šaldytuvuose, nes jų yra trumpas galiojimas, o kurių ilgas galiojimas tai jie laikomi sandėliuose.

Įmonėje yra daug įvairių pečių tai pavyzdžiui kepimo pečiai, kildinimo pečiai, fritiūrines. Taip pat yra elektrinių įrankių tai kočėlai, mikseriai, maišymo įrenginiai, sausainių gaminimo aparatas. Visos tchnologijos darbą kontroliuoja technologė, nes ji prižiūri kaip viską daro, priima užsakymus.

Konditerijos cecho praktikos ataskaita. (2017 m. Gegužės 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/konditerijos-cecho-praktikos-ataskaita.html Peržiūrėta 2018 m. Sausio 17 d. 23:55