Konditerijos įmonės analizė


Referatas apie konditerija. Konditerijos imoniu pelnas per metus. Konditerijos gaminiu darbas. Konditerijos praktika. Imones vertes nustatymas konditerija. Elektros enrgijos norma vienam gaminiui. Konditrerijos gaminiu gamyba namuose susije su konditerij. Apie konditerija. Darbai konditerijos imoneje. Konditerijos konspektai.

Ekonomikos kursinis darbas. Atskirų gaminių mastas vienetais per metus. Reikalingų įrengimų ir darbo vietų skaičius. Pagalbinių darbininkų ir administracijos darbuotojų skaičius. Tiesiogiai priskiriamas darbininkų atlyginimas, tenkantis atitinkamai vienam gaminiui ir visiems gaminiams. Tiesiogiai priskiriamas darbininkų socialinis draudimas. Pagalbinių darbininkų ir administracijos darbuotojų darbo apmokėjimas bei įmokos socialiniam draudimui. Medžiagų poreikis ir išlaidos metinei gamybos programai vykdyti. Maksimalios ir einamosios atsargos natūriniais vienetais ir litais. Draustinės (apsaugos) medžiagų atsargos natūriniais vienetais ir litais. Gautinų medžiagų kiekis ir vertė litais per metus. Gamybinių patalpų ir sandėlio plotas kv. Reikalingas pastatų plotas buitinėms ir administracinėms reikmėms. Bendras pastato plotas ir vertė. Reikalingas elektros energijos kiekis varikliams varyti. Vieno gaminio tiesioginės gamybos išlaidos. Gamybinės paskirties įrengimų ir pastatų metinės nusidevėjimo sąnaudos, naudojant tiesiogiai praporcingą ilgalaikio turto nusidevėjimo metodą. Netiesioginės gamybos išlaidos. Vienam gaminiui priskiriama netiesioginių gamybos išlaidų suma ir vieno gaminio savikaina. Vieno gaminio kaina. Parduotos per metus produkcijos vertės litais. Įmonės bendrojo, veiklos, grynojo pelno sumos per metus. Pelno mokestis. Grynasis ir bendrasis pardavimų pelningumas.


Uždaroji akcinė bendrovė planuoja gaminti konditerijos gaminius. Bendrovėje dirba aukštos kvalifikacijos kepėjai. Konditerijos gaminiams naudojamos vietinės pramonės produktai.

Atsižvelgiant į rinkoje nusistovėjusią padėtį ir paklausą, ateinančiais metaiįmonė, norėdama užtikrinti nenutrūkstamą gamybos procesą, turi sukaupti naudojamų produktų ir kitų medžiagų, nebaigtos gamybos, gatavos produkcijos atsargas. <įmonė dirbs penkias dienas per savaitę, dviem pamainomis. Įrengimams remontuoti numatoma proc. Nominalaus darbo laiko fondo.

Gamybos ciklo trukmė minkymo ir maišymo bare diena, paruošimo bare – diena, kepimo bare – diena. Vėliau gatavi gaminiai bus sandėliuojami. Išlaidų augimo koeficientas dėl šių priežasčių sudaro 0.

Technologinės operacijos, darbų ir darbininkų kvalifikacinės kategorijos, laiko normos vienam gaminiui ar vienai ošioje lentelėje pateikiama laiko norma vienam gaminiui valandomis, o tarifinis atlyginimas už valandą. Vidutinis normų vykdymo procentas vienodas visoms technologinėms operacijoms.

Pakavimo, pakrovimo ir kitus darbus atlieka pagalbiniai darbuotojai, kurie sudaro 15 proc. Pagrindinių darbuotojų skaičiaus. Darbo dienų skaišiame bare vidutinė darbų kategorija. Antros kategorijos valandinis tarifinis atlygis 3,20 lt, trečios – 3,30 lt, o ketvirtos – 4,10 lt. Vidutinis atlyginimas šalyje 1015,00 lt.

Administracijos darbuotojų skaičius sudarys 15 proc. Nuo visų bendrovėje dirbančiųjų darbininkų skaičiaus. Vieno administracijos darbuotojo vidutinė mėnesinė alga sudaro 60 proc. Vidutinės duotu laikotarpiu (per metus) respublikoje nustatytos uždirbio sumos.

Planuojama, kad įmonėje vieno darbuotojo atostogų trukmė 24 darbo dienų, neatvykimai dėl ligos dienos. Dėl kitų įstatymais numatytų priežasčių vienas darbuotojas vidutiniškai neatvyks į darbsutartyje su tiekėjais numatyta, kad miltai, cukrus, aguonos, cukraus pudra ir kitos medžiagos bus tiekiamos kas 15 dienų, o visos likusios medžiagos kas dienas.

Konditerijos įmonės analizė. (2011 m. Birželio 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/konditerijos-imones-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 12:51