Konservavimas


Maisto technologijos referatas. Įvadas. Maisto produktų konservavimas. Fiziniai konservavimo būdai. Fiziniai – cheminiai konservavimo būdai. Cheminiai konservavimo būdai. Biocheminiai konservavimo būdai. Kombinuotieji konservavimo būdai. Mikroorganizmų patekimo į maista šaltiniai ir būdai, maisto sauga. Proteozė. Proteus (Protėjinės) infekcijos. Protėjinių infekcijų paplitimas. Protėjinių infekcijų simptomai. Protėjinių infekcijų diagnozė. Protėjinių infekcijų gydymas. Literatūra.


Darbo tikslas – išsiaiškinti maisto produktų konservavimo būdus. Išaiškinti kokie yra mikroorganizmų patekimo būdai ir šaltiniai į maistą bei maisto saugą. Pateikti informacijos apie proteozę.

Darbo uždaviniai:

1.Maisto produktų konservavimas.

2.Mikroorganizmų patekimo į maistą šaltiniai ir būdai, maisto sauga.

3.Proteozė.

Darbo metodas – mokslinės literatūros analizė.

Konservavimas. (2014 m. Gruodžio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/konservavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 22:13