Kopūstinės daržovės


Maisto technologijos skaidrės. Įvadas. Kopūsto, vienos pačių seniausių ir labiausiai paplitusių daržovių. Kopūstų klasifikacija. Baltagūžiai kopūstai Raudongūžiai kopūstai Kiniški. Kopūstinės daržovės. Baltagūžiai kopūstai Išlieka šviežias iki naujo derliaus. Raudongūžiai kopūstai Ši kopūstų rūšis populiari Skandinavijoje. Kiniški (pekino) kopūstai Turi tamsiai žalius verpstiškus lapus. Briuselio kopūstai Gūželiai tamsiai žalios spalvos. Kaliaropė Kopūsto atmaina, auginama dėl didelių valgomų stiebų. Brokoliai Tai viena iš žiedinių kopūstų porūšių. Kalafioras Augalas vienmetis. Stiebas trumpas, su žemai susitelkusiais lapais. Savojos (garbanotieji) kopūstai Daugiausia auginami Prancūzijoje ir Anglijoje. Kopūstų naudingumas. Kopūstuose yra apie.


Baltagūžiai kopūstai Raudongūžiai kopūstai Kiniški (pekino) kopūstai Briuselio kopūstai Kaliaropė Brokoliai Kalafioras Savojos (garbanotieji) kopūstai.

Kiniški (pekino) kopūstai Turi tamsiai žalius verpstiškus lapus, kurių apačioje eina ryški balta sultinga gysla. Kinų kopūstai vartojami salotoms, taip pat kepti ir konservuoti. Augalas pasižymi mažu kaloringumu.

Kopūstinės daržovės. (2014 m. Lapkričio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/kopustines-darzoves.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 18:35