Košės


Kulinarijos skaidrės.

Košės. Košė – patiekalas iš vandenyje (piene ar sultinyje) virtų kruopų ar grūdų. Košių rūšys. Grikių košė – viena naudingiausių, nes joje gausu augalinių baltymų, B grupės vitaminų, krakmolo, aminorūgščių. Košės nauda ir jaunam, ir senam. Kodėl košė reikalinga vaikams? Šėšių košių dietą. Kokias košes valgyti. Šaltiniai.


Košė – patiekalas iš vandenyje (piene ar sultinyje) virtų kruopų ar grūdų, į kurį gali būti įdėta druskos, cukraus, pieno, spirgų, šviežių ar džiovintų vaisių, uogienės ir kt.

Grikių košė manų košė avižinė košė perlinė košė sorų košė ryžių košė kukurūzinė košė žirnių košė.

Avižinė košė – Jose yra gausu augalinių baltymų, amino rūgščių, vitaminų B1, B2, PP, C, mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies).

Perlinės kruopos - perlinėse kruopose yra B grupės vitaminų, ląstelienos, augalinių baltymų.

Pirmadienis – kvietinė; Antradienis – sorų; Trečiadienis – avižinė; Ketvirtadienis – ryžių; Penktadienis – miežinė; Šeštadienis – grikių; Sekmadienis – visų šių kruopų mišinys.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 12 puslapių (260 žodžių)
  • Gimnazija
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1471 KB
  • Košės
    10 - 2 balsai (-ų)
Košės. (2016 m. Gegužės 12 d.). http://www.mokslobaze.lt/koses.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 20:34