Krakmolo nustatymas augaliniuose maisto produktuose


Biologijos skaidrės. Krakmolo nustatymas augaliniuose maisto produktuose. Tikslas Hipotezė Priemonės ir medžiagos Darbo eiga Rezultatai Išvados. Tikslas. Tikslas – ištirti,kurie produktai turi krakmolo. Hipotezė. Užlašinus lašelį jodo ant augalinio maisto produkto. Priemonės ir medžiagos. Geriamasis vanduo Krakmolingas vanduo Jodas. Darbo eiga. Į geriamąjį vandenį įlašiname lašelį jodo. Vanduo pageltonuoja. Į krakmolingą vandenį įlašiname lašelį jodo. Vanduo pamėlynuoja. Lašelį jodo užlašiname ant bulvės. Ji nusidažo tamsiai mėlyna spalva. Lašelį jodo užlašiname ant raudono obuolio riekutės. Obuolio riekutė paruduoja. Lašelį jodo užlašiname ant žalio obuolio riekutės. Lašelį jodo užlašiname ant batono. Jis pamėlynuoja. Rezultatai. Tie produktai, kurie turi krakmolo – nusidažo mėlyna spalva.


Tikslas – ištirti,kurie produktai turi krakmolo. Įsitikinti,jog produktai,turintys krakmolo,nusidažo mėlynai.

Užlašinus lašelį jodo ant augalinio maisto produkto,kuris turi krakmolo,jis nusidažo mėlynai.

Geriamasis vanduo Krakmolingas vanduo Jodas 5% Raudono obuolio skiltelė Žalio obuolio skiltelė Bulvė Batono riekė.

Lašelį jodo užlašiname ant žalio obuolio riekutės. Obuolio riekutė paruduoja, taip pat atsiranda mėlynų taškelių.

  • Biologija Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 13 puslapių (181 žodis)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1636 KB
  • Krakmolo nustatymas augaliniuose maisto produktuose
    9.4 - 7 balsai (-ų)
Krakmolo nustatymas augaliniuose maisto produktuose. (2015 m. Spalio 25 d.). http://www.mokslobaze.lt/krakmolo-nustatymas-augaliniuose-maisto-produktuose.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 19:47