Krakmolo nustatymas jodo reakcijos būdu


Biologijos laboratorinis darbas.

Miltai bulvė virta bulvė batonas obuolys bananas. Pakitimo laikas. Pakitimo spalva.


Įvadas: krakmolas yra augalų rezervinis homopolisacharidas. Jis sudarytas iš dviejų homopolisacharidų: amilozės ( 10-20% ) ir amilopektino ( 80-90% ). Tai gamtinis polimeras, kurio molekulės sudarytos iš atskirų C6 H10 O5 grandžių. Kadangi hidrolizuojant krakmolą susidaro tik gliukozė, daroma išvada, kad šios grandys yra gliukozės fragmentai. Sėklose, grūduose krakmolas sudaro iki 70 proc., o vaisiuose, gumbavaisiuose – iki 25 proc. visos masės.

Tikslas: aptikti krakmolą atliekant jodo reakciją įvairiuose produktuose.

Hipotezė: jodo tirpalas nudažo krakmolą mėlyna spalva.

Krakmolo nustatymas jodo reakcijos būdu. (2016 m. Gegužės 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/krakmolo-nustatymas-jodo-reakcijos-budu.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 11:51