Kruopos


Kruopos skaidres. Kuskuso ipakavimas.

Maisto technologijos referatas. Įvadas. Kruopų asortimentas. Kruopų maistinė vertė. Kruopų ženklinima, pakavima ir laikymas. Kruopų patiekalai. Išvados. Naudota literatūra.


Kruopų nauda jau seniai niekas neabejoja. Iš kruopų gaminamos košės, apkepai, pudingai. Valgydami kruopų patiekalus organizmas įsisavina bent per 15 organizmui būtinų medžiagų tokių kaip angliavandeniai, vitaminai, mineralinės medžiagos, aminorūgštys, augaliniai riebalai. Košės yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis.

Kai kurių grūdų produktai yra greitai įsisavinami: užpilamos košės, greito paruošimo košės, dribsniai, kukurūzų kruopos, manų košės, kruopainiai (kuskusas). Tad gautas kalorijas reikia kuo skubiau išnaudoti.

Sveika mityba prasideda nuo planavimo ir apsipirkimo. Kai norime gaminti gaminį turime žinoti iš ko patiekalas bus gaminamas. Tam tikslui naudojami receptai ir kruopų gaminimo technologijos, kurias ir apžvelgsime šiame referate.

Darbo tikslas – apžvelgti kruopų asortimentą ir svarbą žmogaus mitybai.

Darbo uždaviniai:

1.Apžvelgti kruopų asortimentą.

2.Išanalizuoti maistinę vertę.

3.Išanalizuoti kruopų ženkliniko, pakavimo ir laikymo ypatumus.

4.Trumpai apžvelgti kruopų ruošimo ir patiekalų gaminimo ypatumus.

Darbo metodai. Duomenų rinkimas internetiniuose straipsniuose, sisteminimas, analizavimas.

Kruopos. (2015 m. Vasario 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/kruopos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 20:25