Kulinarija

268 rašto darbai
Restorano praktikos ataskaita
Įvadas. Susipažinimas su maitinimo įmone. Restorano „bravaria“ silpnybės ir stiprybės. Restorano „bravaria “ konkurentų analizė. Žaliavų ir prekių tiekimas įmonėje. Restorano patiekalų kainos. Konkurentų patiekalų kainų analizė. Įmonės organizacinė struktūra. Restorano rinkodaros strategija. Darbo užmokesčio sistema. ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 21 psl.
2012 06 18
Technologijų egzaminas Kiaušinienė pomidoruose
Techninė užduotis. Pagrindinės egzamino baigiamojo darbo apraše vartojamos sąvokos. Projektavimas. Idėjos įgyvendinimo etapai. Medžiagų parinkimas egzamino baigiamojo darbo produktui. Egzamino baigiamojo darbo produktui pasirinktos darbo priemonės. Technologiniai procesai ir jų rezultatai. Išvados. Literatūra. Priedai.
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 psl.
2012 05 08
Technologijų mokyklinis egzaminas baigiamasis darbas
Pomidorai, įdaryti prieskoninėmis daržovėmis. Techninė užduotis. Pagrindinės baigiamojo darbo apraše vartojamos sąvokos. Projektavimas. Idėjos paieška, analogai, jų analizė ir apibendrinimas. Produkto savikainos paskaičiavimas. Produkto grafinis vaizdas. Idėjos įgyvendinimo etapai. Medžiagų pasirinkimas baigiamojo darbo ...
Kulinarijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 17 psl.
2012 05 01
Individuali mitybos analizė
Individuali mitybos analizė. Įvadas. Mitybos planas. Mitybos plano analizė. Išvados. Literatūra ir šaltiniai.
Kulinarijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 11 psl.
2013 05 08
Maisto kokybė ir sauga. Patiekalų ir jiems ruošti vartojamų žaliavų kokybės analizė
Maitinimo technologiju kursinis darbas. Maisto kokybė ir sauga. Patiekalų ir jiems ruošti vartojamų žaliavų kokybės analizė. Įvadas. Lr higienos normų reikalavimai. Rvasvt sistema. Nustatomas produkto vartotojas ir vartojimo būdas. Lr veikianti standartų sistema. Standartai. Produkto aprašas ir trchnologinė schema su svt. ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 17 psl.
2012 04 03
Maisto ruošimo maitinimo įmonėse praktikos ataskaita
Maisto ruošimo maitinimo įmonėse praktikos ataskaita. Įvadas. Maitinimo įmonės charakteristika. Įmonės struktūra. Asmens higienos, sanitarijos reikalavimai maitinimo įmonių darbuotojams. Gaminamos produkcijos asortimentas. Saugaus darbo ir priešgaisrinės apsaugos organizavimo tvarka įmonėje. Rvasvt sistemos taikymas. Darbas ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 29 psl.
2013 05 30
Pobūvio organizavimas
Maisto ruošimas ir aptarnavimas. Pobūvio organizavimas. Švento valentino diena. Įvadas. Pobūvio užsakymas. Pobūvio aptarnavimo planas. Užsakymas – sąskaita pobūviui į virtuvę. Užsakymas – sąskaita pobūviui į servizinę. Užsakymas – sąskaita pobūviui į barą. Salės ir stalų dekoravimas.
Kulinarijos referatai, Referatas, 10 psl.
2012 11 05
Maitinimo organizavimas
Įvadas. Maitinimo įmonių klasifikavimo principai. Žaliavų ir prekių tiekimas. Valgiaraščių sudarymo principai. Svečių aptarnavimui skirti indai, įrankiai, stalo aptiesalai. Jų savybės ir paskirtis.
Kulinarijos referatai, Referatas, 11 psl.
2012 12 12
Padavėjo aptarnavimo (elgesio) kultūra
Padavėjo etika ir darbo kultūra. Aptarnavimo (elgesio) kultūra. Aptarnavimo stiliai. Atsiliepimo telefonu etiketas. Užsakymas pirmiausiai užrašomas. Priimdamas užsakymą padavėjas turi pakartoti patiekalų pavadinimus. Jei padavėjui neaišku. Priėmus užsakymą. Lankytojo sutikimas ir pasodinimas prie stalo. Jei padavėjas vyras. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2013 02 28
Ananasinis varškės pyragas apibarstytas migdolais
Techninė užduotis. Vartojamos sąvokos. Projektavimas. Idėja. Idėjos įgyvendinimo etapai. Kekso su džiovintais vaisiais technologinė schema. Šokoladinio glaisto technologinė schema. Ištekliai. Produktui pasirinktos darbo priemonės. Technologiniai procesai ir jų rezultatai. Literatūra. Priedai.
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 18 psl.
2011 04 08
Kava skaidrės pristatymas
Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kava auginama atogrąžų rajonuose: afrikoje, azijoje, centrinėje ir pietų amerikoje. Kava - tai vienas populiariausių gėrimų. Pasaulyje kasdien suvartojama daugiau nei. Milijardai puodelių. Daugelis žmonių neįsivaizduoja ryto be kavos puodelio. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2011 12 12
Padažų klasifikacijair šaltų padažų gamybos technologija
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Padažų paruošimas. Padažų bendrieji technologiniai reikalavimai. Kiekvienam patiekalui kitoks padažas. Verta žinoti apie padažus.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2012 05 11
Alaus gamyba
Gamybos linijos problema ir jos aktualumas šiandien. Alaus gamybos proceso apžvalga. Alaus fermentacijos proceso modelis. Misos virimas. Stadijos. Apynių įsisavinamų komponentų ekstrakcija ir transformacija. Polifenol-proteinų kompleksų susiformavimas bei nusodinimas. Vandens išgarinimas. Misos sterilizacija. Enzimų suardymas. Būsimos ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 15 psl.
2010 03 03
Alus istorija ir gamyba
Įvadas. Žaliavų charakteristika. Žaliavos, naudojamos alaus gamyboje. Miežiai. Krakmolas. Cukrai. Celiuliozė. Baltymai. Proteinai. Baltymo skilimo produktai. Riebalai (arba lipidai). Mineralinės medžiagos. Kitos medžiagos. Vitaminai. Miežio fermentai. Salyklas. Šviesus salyklas (pilseno). Tamsus salyklas (miuncheno). Karamelinis ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 59 psl.
2012 05 06
Grūdų paruošimas malimui: technoligija ir įranga
Grūdų paruošimas malimui: technoligija ir įranga. Turinys. Įvadas. Produkcijos rūšys. Gamybos apimtis. Veikla. Malūnas. Grūdų kokybės rodikliai. Grūdų bandinių ėmimas. Grudų kietumo nustatymas artimosiomis infraraudonosiomis spinduliuotės atspindžio spektroskopijos metodu. Pelenų kiekio, šlapiojo glitimo, miltų ir sėlenų ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 27 psl.
2010 03 03
Pienas ir pieno produktai
Pienas ir pieno produktai. Pienas. Pieno šaltiniai. Pieno sudėtis (1). Pieno sudėtis (2). Pieno produktai. Šviežias pienas. Virintas pienas. Pasterizuotas pienas. Liesas pienas. Separatorius. Pienas ilgam laikymui. Homogenizuotas pienas. Pieno milteliai. Rauginto pieno gaminiai (1). Rauginto pieno gaminiai (2). Rūgpienis. Kefyras. Jogurtas. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 45 psl.
2013 12 02
Rusų virtuvė
Darbo tikslas: supažindinti su rusijos mitybos ypatumais. Darbo uždaviniai. Trumpai apžvelgti rusijos geografinę padėtį. Apžvelgti dažniausiai naudojamus produktus rusijoje. Supažindinti su populiariaisiais rusijos patiekalais ir gėrimais.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2011 03 20
Maitinimas
Medžiagų ir energijos apykaita, energijos balansas. Maisto medžiagų kaloringumas. Maisto medžiagos ir jų poreikis. Maisto medžiagų virškinimo ypatumai. Mitybos režimas. Pagrindiniai valgiaraščio sudarymo principai. Stalo serviravimo priemonės. Lėkštės. Krištolo ir stiklo indai. Metaliniai indai. Įrankiai. Staltiesės ir ...
Kulinarijos konspektai, Konspektas, 36 psl.
2011 04 05
Referatas Alus
Alaus istorija. Alus ir visuomenė. Etimologija. Suvartojimo kiekiai. Alaus rūšys. Geografinis skirstymas. Pagal fermentacijos būdą alus skirstomas. Alaus klasifikacija lietuvoje. Pagal stiprumą. Pagal spalvą. Pagal naudojamas žaliavas ir gamybos ypatumus alus skirstomas į kategorijas. Alaus gamyba. Netradicinės technologijos. Didžiausi ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 23 psl.
2014 03 06
Sanitarija ir higiena
Sanitarija ir higiena. Sanitarija ir higiena šiuolaikiniame pasaulyje. Nesilaikydami higienos reikalavimų. Higienos taisyklės virtuvėje. Drabužiai. Galvą derėtų aprišti. Higienos taisyklės ruošiant mėsą. Valymas chloru. Baigę pjaustyti mėsą. Žalia mėsa. Maltoje mėsoje ir žuvyje. Žalią mėsą visada laikykite šaldytuve. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2013 01 30
Higiena ir mityba
Įvadas. Bakterijos, virusai, mielės ir pelėsiai. Formos, rūšys, paplitimas. Bakterijos. Virusas. Mielės. Pelėsiai. Per maistą platinami infekcinių ligų ir apsinuodijimų sukėlėjai. Mikroorganizmų patekimo į maistą šaltiniai, būdai ir priežastys. Infekcijos šaltinis ir infekcijos plitimo keliai. Higienos reikalavimai valymui, ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 21 psl.
2012 09 23
Technologinė praktika kavinėje
Įvadas. Temos aktualumas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Teorinė dalis. Įmonės technologiniai dokumentai, kokybės valdymo sistema, technologinis procesas. Technologiniai dokumentai pildomi įmonėje. Įmonėje veikianti kokybės valdymo sistema. Technologinio proceso vykdymas įmonėje. Patiekalų asortimentas. Šalti patiekalai. Karšti ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 13 psl.
2015 11 20
Meniu planavimas
Meniu planavimas. Meniu tipai. Ciklinis meniu. Ciklinių meniu privalumai. Ciklinių meniu trūkumai. Iš anksto suplanuotos ir suprojektuotos meniu. Privalumai. Trūkumai. Meniu struktūra. Esminiai apsvarstymai prieš planuojant meniu. Meniu planavimas. Meniu politika - išvados. Meniu kopija. Meniu viršelis. Lenčo meniu (priešpiečiai). ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 10 psl.
2010 03 03
Prancūzijos virtuvė
Darbe aprašoma prancūzijos virtuvė, jos ypatumai. Būdingi bruožai. Paminėti keli išskirtiniai restoranai. Turinys. Įvadas. Prancūzijos virtuvė. Prancūzijos regionai ir jų tradiciniai patiekalai. Prancūzijos vynai. Sūrių įvairovė. Restoranai prancūzijoje. Netradicinės valgymo vietos. Kiti resoranai-kavinės prancūzijoje. Šiek ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 15 psl.
2013 03 04
Kavinės praktikos ataskaita
Technologinė praktika. Įvadas. Šaltų patiekalų gamyba ir patiekimas. Karštųjų patiekalų gamyba ir patiekimas. Sriubų gamyba ir patiekimas. Desertų gamyba ir patiekimas. Furšetinių patiekalų gamyba ir patiekimas. Patiekalų ir garnyrų derinimasis. Technologinių dokumentų analizė. Geros higienos praktika. Maisto žaliavų, ...
Kulinarijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 13 psl.
2013 04 30
Kulinarija referatas
Kulinarija. Maisto paruošimo tecnologijos ryšys su. Kitomis disciplinomis. Maisto paruošimo tecnologija susijusi su daugeliu disciplinų. Pirminis daržovių paruošimas. Gumbavaisiai. Bulvių pjaustymo būdai. Kitų gumbavaisinių daržovių pirminis paruošimas. Šakniavaisiai. Morkos. Burokėliai. Kitų šakniavaisių pirminis paruošimas. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 28 psl.
2014 09 21
Prieskoniai pristatymas
Jau prieš tūkstančius metų žmonės žinojo ir vartojo įvairių augalų sėklas, lapelius, žieveles, maistui teikiančias puikaus skonio. Juodieji pipirai. Raudonieji pipirai. Kvapnieji pipirai. Gvazdikėliai. Imbieras. Kardamonas. Ciberžolė. Kmynai. Vanilė. Cinamonas. Šafranas. Muskatas. Anyžius. Fenchelis. Laurų lapeliai. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2011 06 19
Šokolado gamyba
AB „Šokolado “. Statusas. Vizija,tikslai. Šokolado gamybos etapai ir fazės. Naudojami įrenginiai. Išvados.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 psl.
2013 12 08
Stalų serviravimas
Įvadas. Pagrindiniai serviravimo principai. Šventinis serviravimas. Kasdieninis serviravimas. Pusryčių stalas. Vakarienės stalas. Pietų stalas. Švediškas stalas. Stalo įrankiai. Stalo padengimas oficialiai vakarienei. Bendrieji šiuolaikinio serviravimo aspektai. Asmeninio naudojimo įrankiai. Indai. Bendro naudojimo indai. Gėrimai. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 40 psl.
2013 06 26
Aptarnavimas kavinėje bare pobuvyje
Įvadas. Pobūvio – furšetas tradicijos. Pobūvio užsakymas. Užsakymo priėmimas. Pobūvio sutartis. Pobūvio meniu. Pobūvio aptarnavimas. Paruošiamieji darbai pobūviui aptarnauti už restorano ribų. Gėlės. Stalo papuošimas. Staltiesės, sijonai, indai, įrankiai. Stalų serviravimas. Pobūvio aptarnavimas. Išvados. Literatūros ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 20 psl.
2013 04 26