Kulinarijos skaidrės

159 dokumentai
Padavėjo aptarnavimo (elgesio) kultūra
Padavėjo etika ir darbo kultūra. Aptarnavimo (elgesio) kultūra. Aptarnavimo stiliai. Atsiliepimo telefonu etiketas. Užsakymas pirmiausiai užrašomas. Priimdamas užsakymą padavėjas turi pakartoti patiekalų pavadinimus. Jei padavėjui neaišku. Priėmus užsakymą. Lankytojo sutikimas ir pasodinimas prie stalo. Jei padavėjas vyras. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2013 02 28
Sanitarija ir higiena
Sanitarija ir higiena. Sanitarija ir higiena šiuolaikiniame pasaulyje. Nesilaikydami higienos reikalavimų. Higienos taisyklės virtuvėje. Drabužiai. Galvą derėtų aprišti. Higienos taisyklės ruošiant mėsą. Valymas chloru. Baigę pjaustyti mėsą. Žalia mėsa. Maltoje mėsoje ir žuvyje. Žalią mėsą visada laikykite šaldytuve. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 16 psl.
2013 01 30
Kava skaidrės pristatymas
Kava – iš kavamedžio sėklų (kavos pupelių) pagamintas, kofeino turintis gėrimas. Kava auginama atogrąžų rajonuose: afrikoje, azijoje, centrinėje ir pietų amerikoje. Kava - tai vienas populiariausių gėrimų. Pasaulyje kasdien suvartojama daugiau nei. Milijardai puodelių. Daugelis žmonių neįsivaizduoja ryto be kavos puodelio. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2011 12 12
Padažų klasifikacijair šaltų padažų gamybos technologija
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Padažų paruošimas. Padažų bendrieji technologiniai reikalavimai. Kiekvienam patiekalui kitoks padažas. Verta žinoti apie padažus.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2012 05 11
Pienas ir pieno produktai
Pienas ir pieno produktai. Pienas. Pieno šaltiniai. Pieno sudėtis (1). Pieno sudėtis (2). Pieno produktai. Šviežias pienas. Virintas pienas. Pasterizuotas pienas. Liesas pienas. Separatorius. Pienas ilgam laikymui. Homogenizuotas pienas. Pieno milteliai. Rauginto pieno gaminiai (1). Rauginto pieno gaminiai (2). Rūgpienis. Kefyras. Jogurtas. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 45 psl.
2013 12 02
Rusų virtuvė
Darbo tikslas: supažindinti su rusijos mitybos ypatumais. Darbo uždaviniai. Trumpai apžvelgti rusijos geografinę padėtį. Apžvelgti dažniausiai naudojamus produktus rusijoje. Supažindinti su populiariaisiais rusijos patiekalais ir gėrimais.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 24 psl.
2011 03 20
Saldieji patiekalai
Saldieji patiekalai. Maistinė ir fiziologinė saldžiųjų patiekalų reikšmė. Klasifikacija. Klasifikacija. Natūralūs vaisiai ir uogos. Jų pateikimas. Kompotai. Jų gaminimo technologijos ypatumai. Verdant kompotus. Kisieliai ir drebučiai. Patiekalai, į kuriuos kaip stingdanti medžiaga, dedamas krakmolas, vadinami kisieliais. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 85 psl.
2015 09 07
Sriubos
Sriubos. Kas tai yra. Skystas valgis. Karštosios. Šaltosios. Sultiniai. Verdami iš mėsos ir kaulų. Uždarytos sriubos. Į kurias dedama pakepintų daržovių. Žalumynų sriubos. Šiupininės sriubos. Pertrintos sriubos. Verdamos iš daržovių. Pertrintų sriubų pagrindas. Skaidrios sriubos. Pieniškos sriubos.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 psl.
2013 03 03
Virėjas profesija
Virtuvės šefas. Profesijos poreikis ir perspektyvos. Darbas, kurį norėčiau dirbti. Na, o po to,. Kokių žinių, mokėjimų, įgūdžių man reikės dirbant. Norint pradėti šefo karjerą, patartina. Siūlomi kursai. Darbo pobūdis. Stresas. Ačiū.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2014 01 15
Italijos virtuvė skaidrės
Italijos respublika. Italija priklauso. Garsi. Etiketas. Itališka virtuvė. Neapoliečiai. Maisto įvairovę lėmė. Kulinarijos tradicijos. Kokybiškų ir šviežių produktų vartojimas. Tradiciniai patiekalai.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2012 11 26
Prieskoniai pristatymas
Jau prieš tūkstančius metų žmonės žinojo ir vartojo įvairių augalų sėklas, lapelius, žieveles, maistui teikiančias puikaus skonio. Juodieji pipirai. Raudonieji pipirai. Kvapnieji pipirai. Gvazdikėliai. Imbieras. Kardamonas. Ciberžolė. Kmynai. Vanilė. Cinamonas. Šafranas. Muskatas. Anyžius. Fenchelis. Laurų lapeliai. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2011 06 19
Šokolado gamyba
AB „Šokolado “. Statusas. Vizija,tikslai. Šokolado gamybos etapai ir fazės. Naudojami įrenginiai. Išvados.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 15 psl.
2013 12 08
Patiekalų pateikimas
Pamokos tema- Patiekalų patiekimas. Šaltieji užkandžiai. Karštieji užkandžiai. Žuvies patiekalų patiekimas. Mėsos patiekalų patiekimas. Virtų ir troškintų daržovių patiekalai. Kiaušinių patiekalų patiekimas. Varškės, miltinių patiekalų patiekimas. Koldūnai, virtiniai su varške. Ledai. Karštųjų gėrimų patiekimas. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2015 03 02
Sūriai skaidrės
Sūris – iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas. Sūriai - vertingi pieno produktai, turintys baltymų riebalų, įvairių mineralinių medžiagų, vitaminų. Fermentiniai sūriai. Sūrių klasifikavimas pagal riebumą. Sūrių klasifikavimas pagal kietumą. Fermentinių sūrių bendrosios gamybos ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 44 psl.
2014 05 28
Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai
Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai. Kas yra sūris? Mozzarella. Camembert (Kamambero) sūris. Brie (Brie de Meaux). Rokforo pelėsinis sūris. Parmezanas. Sūrį apibūdinantys kriterijai. Fermentinių sūrių gamyba gamyklose. Fermentinių sūrių gamyba namuose. Kas yra jogurtas? Jogurto gamyba gamyklose. Jogurto gamyba namuose. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 29 psl.
2014 09 10
Kinijos virtuvė
Kinijos virtuvė. Kur randasi kinija? Kinietiški patiekalai. Keturios didžiosios kinų virtuvės. Pekino virtuvė. Šanchajaus virtuvė. Sičuano virtuvė. Kantono virtuvė. Štai kaip džiovinami lakštiniai. Kinų virtuvės indai. Kantono virtuvė. Kinų gėrimai. Kinų virtuvės indai.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2013 05 28
Kulinaro profesija
Kulinaro profesija. Darbo aprašymas Asmeninės savybės Darbe atsirandantys sunkumai Sėkmingos karjeros kelias Įsidarbinimo galimybės Atlyginimas. Darbo aprašymas. Virėjas atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą. Asmeninės savybės. Virėjui būtinos šios. Darbe atsirandantys sunkumai. Nuolatinis darbas stovint ir karštis – ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2015 10 21
Konditerijos gaminiai skaidrės
Konditerijos gaminiai. Istorija ? Tikslas. Sužinoti, kaip šiuolaikiniai žmonės vartoja konditerijos gaminius ar jiems tai naudinga. Konditerija. Konditerija – cukriniai  ir miltiniai saldumynai. Konditerijos gaminių tipai. Miltiniai Cukriniai. Miltiniai. Miltai – maisto ingredientas. Tai gaminiai, kuriuose įdėta daugiau cukraus negu ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2014 05 21
Maitinimo įmonių šiluminiai įrengimai
Maitinimo įmonių šiluminiai įrengimai. Šiluminių įrengimų klasifikavimas. Šiek tiek apie virykles ir orkaites. Indukcinės viryklės. Sekcijinės- modulinės viryklės. Viryklė su keraminiu stiklo paviršiumi. Svarbu! Orkaitės. Elektrinės keptuvės. Kas tai? Elektrinių keptuvių klasifikavimas. Darbo baigimas. Kepimo spintos. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2015 04 16
Prancūzų virtuvė skaidrės
Prancūzų virtuvė. Kuo ypatinga prancūzijos virtuvė? Nuostabaus skonio tradiciniais patiekalais. Vakarų pasaulyje pripažinta bene geriausia. Bendri prancūzijos virtuvės bruožai. Klasikinė žinoma kaip „haute kuisine". Šalies pasididžiavimas. Regioninė. Klasikinė prancūzų virtuvė. Klasikiniai patiekalai gaminami. Pasaulinio ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2013 03 02
Stalo serviravimasservetėlės
Stalo serviravimas servetėlės. Servetėlių rūšys. Lininės servetėlės. Dekoratyvus servetėlių lankstymas. Kam reikalingos servetėlės? Servetėlių taikymo principas. Kaklaraištis. Povas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2012 12 23
Kava skaidrės
Kava. Kavos rūšių įvairovė. Kavos auginimo zonos pasaulyje. Kavos auginimas ir gamyba. Mano puodelis geriausios kavos. Kava – pirmosios klasės keleivė. Sutrumpintas variantas.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2014 03 25
Itališka virtuvė skaidrės
Itališka virtuvė. Italijos virtuvės istorija. Populiari visame pasaulyje virtuvė. Kasdienį eilinio žmogaus maisto racioną sudarė itin paprasti produktai. Prancūziškus maisto ruošimo būdus. Italijos virtuvei būdinga. Raudonėlis. Produktai ir patiekalai. Spagečių. Picų. Alyvuogių aliejaus. Espresso. Kapučino kavos. Šalis. ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2013 02 09
Maitinimo organizavimas darželiuose
Maitinimo organizavimas ikimokyklinėse ugdymo įstaigose. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Vanduo. Trūkstant vandens. Mineralai. Rekomenduojamos paros maistinių medžiagų ir energijos normos. Patarimai auklėtojoms. Bendrosios nuostatos. Maitinimo organizavimas ikimokyklinėse įstaigose ir mokyklose-darželiuose. Maisto bloko patalpų ir ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2014 09 02
Meksikos virtuvė
Skaidrės apie Meksikos virtuvę. Meksikos virtuvė. Garsėja stipriais ir įvairiais aromatais. Prieskonių įvairove. Stipriai jaučiamas prieškolumbinių civilizacijų. Ingredientai. Geriausiai pasaulyje žinomi ir paplitę meksikiečių patiekalai. Šokoladas. Taco. Receptas. Gaminimas. Kesadila. Enčilada. Burito. Tamale. Populiaresni ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 17 psl.
2013 03 10
Vištienos patiekalai
Vištienos patiekalai. Mitybinė vertė. Seniau. Lietuvių patarlės ir priežodžiai apie vištas. O dabar. Pažvelkime į vištieną iš kulinarinės pusės. Aštriai rūgščios traškios vištienos lazdelės. Jums reikės. Kaip gaminti?. Ant grotelių kepta citrinžolių aromato vištiena. Paruošimas. Griliuje kepta vištiena bei ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 29 psl.
2014 03 02
Virėjo profesija skaidrės
Virėjo profesija. Virėjas atlieka. Gamina šaltuosius ir karštuosius patiekalus. Reikalavimai. Būtina virėjo darbo. Virėjo apranga. Mokymosi trukmė. Mokymosi trukmė – 3 metai (Baigusiems pagrindinę mokyklą (10 kl. Darbo vieta. Virėjo darbo vieta yra Restoranai Virtuvė. Reikmenys. Peiliai Puodai Šakutės Šaukštai Virtuvinis ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 8 psl.
2016 02 21
Virėjo profesijos aprašymas
Virėjas. Kas yra virėjas? Darbo aprašymas Profesinės perspektyvos Asmeninės savybės Kuo mane patraukė ši profesija. Virėjas-virtuvėje dirbantis maisto ruošos specialistas. Darbo aprašymas. Virėjas atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą. Profesinės perspektyvos. Baigęs profesinę mokyklą specialistas gali dirbti ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2016 10 19
Serviravimas
Bendrosios serviravimo taisyklės. Stalų naudojimo ir išdėstymo schemos. Stalo užtiesalai ir jų paskirtis. Stalo įrankiai. Šventinės stalo serviruotės aptarnavimo principas ir shema. Šventinei stalo serviruotei būdingas inventorius ir įrankai.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2014 02 18
Sriubos skaidrės
Sriubos ? Uždaviniai. Ar galima sriubą šildyti? Verdant sriubas svarbu. Kulinarinės taisyklės, kurių reikia laikytis verdant sriubą. Sriubų rūšys. Kaip valgyti sriubą? Kaip serviruoti stalą, kai patiekiama sriuba. Bulvienė su vištiena. Burokėlių sriuba.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2014 05 05