Kvietinės duonos gamyba


Technologijų aprašymas. Kvietinės duonos su įmaišu gamyba.


Miltų sijojimas, cukraus ir druskos sijojimas(3mm sieteliu); aeracija; skysčių šildymas(temperatūra ne aukštesnė nei 30 laipsnių).

Pirmiausia pilami skysčiai, vėliau birūs produktai arba jų tirpalai ir galiausiai beriami miltai. Kad tešla būtų minkštesnė ir elastingesnė, rekomenduojama įpilti aliejaus. Į tešlą įdedamas įmaišas (rankiniu ar mechaniniu būdu).

Atsveriamas norimas pusgaminio kiekis, kurį rekomenduojama suapvalinti ir palikti ant darbo paviršiaus 5 – 7 min.

Kildinama spintoje, kurioje temperatūra 32 – 40 laipsnių. Kildinimo trukmė priklauso nuo gaminio masės. Ruošinys turi padvigubėti.

Temperatūra 200 – 220 laipsnių. Pradžioje kepimo reikalingas garas, kad nesusidarytų gaminio plutelė. Garas laikomas nuo 5 min iki viso kepimo laiko, priklausomai nuo gaminio masės.

Kvietinės duonos gamyba. (2015 m. Spalio 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/kvietines-duonos-gamyba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 22:09