Laktovegetarizmas skaidrės


Sveikatos skaidrės. Darbo tikslas. Įvadas. Vegetarizmas. Vegetarinė dieta. Vegetarinės dietos klasifikacija. Dietos principai. Dietos sudėtis. Laktovegetarizmas. I. Ii. Būti laktovegetaru turi daug pliusų, tačiau pagrindiniai yra šie. Laktovegetarinė dieta I. Ii. Augalinis maistas. Pienas. Pieno. produktai. Pieno produktai gali būti klasifikuojami į keletą didelių grupių. Išvados. Literatūros šaltiniai.


Dietos tikslas: Visavertė dieta. Indikacijos: Skiriama pacientams, kurie dėl sveikatos, maitinimosi įpročių, religinių įsitikinimų ar dėl tam tikrų požiūrių valgo tik arba iš dalies augalinį maistą. Nė vienai pacientų/klientų grupei, išskyrus sergančiuosius Vilsono liga (skiriama sumažinto vario kiekio dieta – laktovegetarinė), šiuo metu vegetarinė dieta kaip gydomoji netaikoma. Ją pacientai pasirenka savo noru.

Visiški vegetarai (veganai): valgo tik augalinį maistą; vaisių vegetarai: valgo tik šviežius ar džiovintus vaisius, riešutus, medų, augalinį aliejų; laktovegetarai: valgo augalinį maistą, pieną ir jo produktus; laktoovovegetarai: valgo augalinį maistą, kiaušinius, pieną ir jo produktus; pusiau vegetarai: kartais vartoja gyvūninius produktus(išskyrus raudoną mėsą).

Baltymai 70g. Riebalai 70g. Agliavandeniai 320g. Energinė vertė 2200kcal Druska 5 – 6g Skysčiai iki 2 l. Valgymo rėžimas: valgyti 4 – 6 kartus per dieną.

Geresnė sfera produktų iš kurių gaunamamos reikalingos kasdieninės maisto medžiagos; gaunamas vitaminas B12, kuris gaunamas iš produktų, kurie naudojami kasdien. Iš jokių kitų augalų šio vitamino negausi; nereikalingi jokie papildomi dietiniai ištekliai .

Dauguma vegetarinės dietos besilaikančių pacientų/klientų renkasi šią atmainą. Ją sudaro augaliniai ir pieno produktai. Šioje dietoje labai svarbūs grūdiniai produktai, nes gera žarnos funkcija – sveikatos pagrindas. Vengtina vartoti alkoholio, kavos ir arbatos, rekomenduojama saikingai vartoti prieskoningą maistą. Baltymų kokybė užtikrinama, jei pieno produktų vartojama kiekvieno valgymo metu. Jei baltymų kiekis padidėja po operacijos ar dėl ligos, jį gana lengvai galima patenkinti vartojant daugiau pieno produktų kiekvieno valgymo metu. Būtina apskaičiuoti baltymų kiekį patiekiamame maiste.

  • Sveikata Skaidrės
  • 2014 m.
  • 23 puslapiai (1438 žodžiai)
  • Sveikatos skaidrės
  • MS PowerPoint 1594 KB
  • Laktovegetarizmas skaidrės
    10 - 4 balsai (-ų)
Laktovegetarizmas skaidrės. (2014 m. Spalio 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/laktovegetarizmas-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 12:31