Lankytojų aptarnavimo profesinės praktikos ataskaita


Maisto technologijos praktikos ataskaita. Viešbučio ,,PANORAMA“ patiekalai ir vyno derinimas prie jų. Stalų dekoravimas. Teminis stalas „Latino“ vakarėliui. Velykų stalo dekoravimas. Krykštynų stalo dekoravimas. Populiariausių kokteilių atsiradimo istorijos, paruošimas ir savikainos kortelės. Mojito kokteilis. Late Night (Vėlyva naktis). Cosmopolitan kokteilis. Sierra Margarita (Siera Margarita). Sex on the beach (Seksas paplūdimyje). Kavos. Graikiška kava frape. Espresso Long-Nights. Frappino. Gaivinantis Espresso. Kava frio con Coco. Arbatos. Juodoji arbata su obuoliais ir cinamonu. Šalta apelsininė arbata. Teksasietiška arbata. Aromatinė arbata su pienu. Šalta arbata su mėtomis ir obuoliais. Informacijos šaltiniai.


Vienas paslaptingiausių maišytų gėrimų – „Mojito“. Nėra tiksliai žinoma, nei kas jį sumaišė pirmas, nei kada tai nutiko, nei ką tiksliai reiškia kokteilio pavadinimas. Yra pasakojančiųjų, kad kokteilį mėgo pats seras Francisas Drake’as, aplink pasaulį keliavęs dar XVI amžiuje, o į Havaną atviliotas aukso. Prasto romo, citrinų, mėtų ir cukraus kokteilis, pavadintas „El Drake“, buvo vartojamas medicinos tikslais. Galite išgirsti ir kitą variantą: sakoma, kad „Mojito“ atsirado XIX amžiaus pabaigoje Kuboje, o jo „autorių teisės“ priklauso cukranendrių plantacijose plušusiems vergams. Neprabėgus nė amžiui, kokteiliu „La Bodeguita del Medio“ bare Havanoje jau mėgavosi Ernestas Hemingway, o viename iš filmų nukeliavęs į Kubą dėl jo savąjį „Martini“ išdavė ir Jamesas Bondas.Žinovo komentaras: Tai klasikinis kubietiškas kokteilis, „gimtojoje“ šalyje vadinamas kubietiška arbata. Teigiama, kad Ernestas Hemingway yra pasakęs: „Mano „Daiquiri“ – „Floriditoje“, mano „Mojito“ – „Bodequita del medio“ (angl. „My „Daiquiri“ in „Floridita“, my „Mojito“ in „Bodeguita del medio“). Šis kokteilis puikiai tinkamas siurbčioti karštą vasarą.

aukšta stiklinė,20 ml laimų arba citrinų sulčių,10 ml cukraus sirupo,40 ml baltojo romo,truputį sodos vandens. Papuošimui:mėtos šakelė.

Restorano „Los Dos Republicas“ Meksikoje savininkai tvirtina, kad kokteilį barmenas pavadino vietinės merginos garbei, kito baro savininkas Danielis Negrete sakėsi kokteilį 1936-aisiais sumaišęs brolio vestuvių proga, dar vienas barmenas iš Tichuanos Meksikoje tikina kokteilį sugalvojęs ir dedikavęs aktorei Margaritai Cansino, geriau žinomai Ritos Hayworth vardu.„Margaritos“ variacijų gausa priklauso tik nuo restorano ar baro; galima rasti braškių, aviečių, mangų, melionų ar šaldytų „Margaritų“. Klasikinis kokteilis dažnai pateikiamas taurėje su druskos krašteliu. Kai kurie tekilos žinovai burnoja, kad tai tėra būdas užmaskuoti nevykusios tekilos skonį, todėl nenustebkite, jei druskuota bus tik pusė taurės kraštelio – taip jums suteikiama galimybė įvertinti tekilos kokybę.Žinovo komentaras: Kiek teko girdėti, šis kokteilis buvo pagamintas mylimai merginai ir pavadintas jos vardu. Tai gana stiprus, išraiškingo skonio gėrimas, jį įvertins ir mėgausis tikrai ne kiekvienas.

Lankytojų aptarnavimo profesinės praktikos ataskaita. (2015 m. Gegužės 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/lankytoju-aptarnavimo-profesines-praktikos-ataskaita.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 10:19