Lašišos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė


Chemijos savarankiškas darbas. Įvadas. Lašiša. Lašišos cheminė sudėtis. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Ką vertėtų žinoti laikant lašišą? Šviežios lašišos nauda organizmui bei imuninei sistemai. Naujausi moksliniai tyrimai apie lašišą. Išvados. Literatūros sąrašas.


Darbo tikslas:

▫ geriau įsisavinti pagrindines chemijos temas, analizuojant konkretaus pasirinkto maisto

produkto sudėtį, savybes, pokyčius maisto ruošimo metu.

Darbo uždaviniai:

▫ pateikti maisto produkto cheminę sudėtį;

▫ parengti maisto produkto komponentų sudėties ir cheminių savybių analizę;

▫ nurodyti maisto produkto komponentų galimus pokyčius laikymo metu;

▫ vertinti maisto produkto svarbą;

▫ rasti internete ir pateikti naujausią informaciją apie maisto produkto mokslinius tyrimus,

▫ kaupti, sisteminti ir apdoroti informaciją, naudojantis informacinėmis technologijomis;

▫ parengti skaidres darbo pristatymui.

Lašišos sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė. (2014 m. Lapkričio 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/lasisos-sudeties-savybiu-kitimo-ir-vertes-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 04:05