Lietuviški tradiciniai patiekalai


Maisto technologijos skaidrės. Lietuviški tradiciniai patiekalai. Lietuviška virtuvė. Lietuvoje ir lietuvių tarpe paplitusi kulinarinių tradicijų visuma. Lietuvių liaudies kulinarija formavosi ištisus šimtmečius. Lietuvių liaudies kulinarijos raida. Bajorų virtuvė. Lietuvių bajorų virtuvė kokybiškai skyrėsi nuo kitų Baltijos šalių virtuvių tiek savo patiekalais. Tuometiniai Lietuvos ponai valgydavo keptas gulbes. Šakotis. Ponų desertai. Produktai Lietuvoje nesiskiria nuo kitų Rytų Europos virtuvės produktų. Produktai. Valstiečių virtuvė negalėjo pasigirti didele daržovių ir vaisių įvairove. Ruginė duona. Medus. Kmynai. Pagrindiniai prieskoniai. Valstietiška virtuvė. Valstietiška virtuvė iki. Karštieji patiekalai. Karštųjų patiekalų asortimentas didžiulis. Vėdarai. Populiariausi lietuviški patiekalai. Šaltibarščiai. Bulvių plokštainis. Bulviniai blynai. Kiaulienos kotletai. Rūkyta dešra. Šaltieji patiekalai. Rūkyta žuvis. Skilandis. Šalies virtuvė yra kultūros dalis. Išvados.

Lietuviški tradiciniai patiekalai. (2015 m. Gegužės 12 d.). http://www.mokslobaze.lt/lietuviski-tradiciniai-patiekalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 13:36