Lietuviški žuvies patiekalai


Kulinarijos skaidrės. Karšti žuvies patiekalai. Kaip išpjauti žuvies filė. Žuvis mineralinėmis medžiagomis bei vitaminais lenkia mėsą. Žuvų taukai- sveikatos, energijos ir geros savijautos šaltinis. Žuvų taukai. Kiek žuvies suvalgyti. Ką dar svarbu žinoti apie žuvį. Šviežia žuvis. Sugedusi žuvis. Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis. Baltieji žuvies kotletai. Lašiša garuose. Įdaryta lydeka. Menkė garuose. Piene troškinta žuvis su padažu. Apkepta žuvis grietinės padaže.


Žuvų taukai- sveikatos, energijos ir geros savijautos šaltinis.

Ingredientai: Menkės file, 200 gramų Bulvės, 2 vienetai Konservuoti kukurūzai, 3 valgomieji šaukštai Sultinys, daržovių ar grybų, 1 stiklinė Kiaušiniai, 1 vienetas Miltai, 1 valgomasis šaukštas Druska.

Ingredientai: Lašiša, 500 gramų Juodieji pipirai Druska Prieskoninės žolelės Citrina, sultys, 3 valgomieji šaukštai Daržovės, 500 gramų.

Gaminimas: Žuvį nuskutame, išdarinėjame, galvą nupjauname. Atsargiai nulupame odą, kad nesuplyštų.Išimame didžiausius kaulus ir sumalame.Žuvies faršą sumaišome su piene mirkyta duona, prieskoniais, ryžiais ir sutarkuotais svogūnais.Po to įmaišome smulkintus krapus ir kiaušinį.Šio žuvies įdaro pridedame į žuvies odą.Pridedame galvą, aptepame majonezu ir susukame į foliją.Kepame 1 valandą 180 laipsnių orkaitėje.Pjaustome atvėsusią.

Ingredientai: Menkės file, 500 gramų Citrina, sultys, 3 valgomieji šaukštai Citrininiai pipirai Bazilikai, 1 valgomasis šaukštas Druska, 1 žiupsnelis Imbieras, tarkuotas, 0,5 arbatinio šaukštelio.

Ingredientai: Juodieji pipirai Krapai Morkos, 2 vienetai Svogūnai, 2 vienetai Kvietiniai miltai Druska Aliejus, kepimui Grietinė, 2 valgomieji šaukštai Žuvis, 1 kilogramas.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 22 puslapiai (1074 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 2607 KB
  • Lietuviški žuvies patiekalai
    10 - 2 balsai (-ų)
Lietuviški žuvies patiekalai. (2014 m. Lapkričio 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/lietuviski-zuvies-patiekalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 17:40