Lietuvių papročiai


Technologijų skaidrės. Lietuvių papročiai. Papročiai – įprasti, nusistovėję poelgiai. Žemaičių papročiai,šventės. Velykos kaip ir visoje. VESTUVĖS Vestuvės prasidėdavo piršlybomis. Žemaičių patiekalai. Žemaičių virtuvėje patiekalus populiaru gardinti kmynais. Žemaičių drabužiai. Žemaičiai išsiskiria raudonmargių žičkinių skarų gausa. Suvalkija. Suvalkiją sudaro Jurbarkas. Patiekalai Būdingi valgiai pusryčiams mėsa. Aukštaityje. Aukštaitija - didžiausias Lietuvos etnografinis  regionas. Anksčiau aukštaičiai turėjo tokį didelį „Onorą“. Drabužiai Dzūkių tautiniai moterų drabužiai pasižymi nepaprastu spalvų. Dzūkija. Vestuvės Senovės lietuvių pasaulėžiūroje santuoka buvo vienas pagrindinių žmogaus gyvenimo virsmų. Patiekalai Ant kiekvieno dzūkų virtuvės vaišių stalo būdavo didžiulis grybų patiekalų asortimentas grybienė.

Lietuvių papročiai. (2015 m. Gegužės 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/lietuviu-paprociai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 03:04