Lietuvių tradiciniai šventiniai kepiniai


Technologijų skaidrės. Raseinių Šaltinio vid. Velykos. Artėja Velykos arba kiaušininiai lizdeliai. Užkepta kalakuto blauzdelė. Kalėdos. Kalėdinė žąsis. Triufeliai su riešutais. Kūčios. Aguoninis pyragas Kūčių stalui. Baravykų troškinys Kūčioms.


Raseinių Šaltinio vid. m – klosTechnologijų mitybos kurso projektas.,,Lietuvių tradiciniai šventiniai kepiniai’’.

Pasirinkau šventes: Velykos, Kalėdos ir Kūčios. Jos vienos iš pagrindinių ir labiausiai man patinkančių švenčių. Tikiuosi apie šias šventes sužinoti ko nors naujo. Pvz: papročius, mitybą, žaidimus, dekoracijas.

Kiekviena šeima turi savas Kūčių ir Kalėdų tradicijas, savaip dengia stalą, gamina įprastus (būtinai 12) patiekalus. Ir visų valgių reikia būtinai paragauti, kad ateinantys metai būtų sotūs ir turtingi. Tik šventė nebūtinai tai, kai stalas nukrautas gausybę maisto. Išradingos šeimininkės ir iš paprasčiausių produktų sukuria kulinarijos šedevrus.

Lietuvių tradiciniai šventiniai kepiniai. (2013 m. Rugsėjo 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/lietuviu-tradiciniai-sventiniai-kepiniai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 09:53