Lietuvos gyventojų mitybos ir sveikatos ypatumai


Sveikatos skaidrės. Lietuvos gyventojų. mitybos ir sveikatos ypatumai. Pasaulio Sveikatos Organizacija primena. Maisto produktų pasirinkimo kriterijai šiandien. “Sveikatos mokslai”, 2009, nr. Su maistu žmogaus organizmui būtina gauti. Maisto pasirinkimo piramidės. Šiandien. Gyventojų pasiskirstymas (proc. Per mažas šviežių daržovių ir vaisių vartojimas kelia šių medžiagų stygiaus riziką. Rekomenduojama. Gyventojų pasiskirstymas (proc. Nepakankamas grūdinių produktų vartojimas lemia. Rekomenduojama. Skaidulinės medžiagos. Gyventojų pasiskirstymas (proc. Lietuvos gyventojų pasiskirstymas pagal vartojamas maistui gaminti riebalų rūšis. Riebalų, baltymų,. angliavandenių kreivė. (“Sveikatos mokslai”, 2010 m. nr. 1). Įrodyta. Lietuvos gyventojų. kūno masės pasiskirstymas. “Sveikatos mokslai”, 2009, Nr. Vitaminų vidutiniai kiekiai procentais nuo RPN. Mineralų vidutiniai kiekiai procentais nuo RPN. Rizikos veiksniai ir lėtinės ligos. Mirtingumas nuo širdies kraujagyslių ligų. Gryno alkoholio suvartojimas. Legaliai parduoto gryno alkoholio litrai vienam gyventojui. Mirčių atvejai nuo alkoholio vartojimo. Geriančiųjų alkoholį gretos. Sergamumas cukriniu diabetu. Svarbiausi mitybos veiksniai, lemiantys kai kurių organų vėžio atsiradimą. Su gausiu gyvulinių riebalų vartojimu ir jų sąlygojamu nutukimu siejami šie piktybiniai navikai. PSO duomenys. Kam turėtų tekti didžiausia atsakomybė rūpintis šalies gyventojų sveikata? Kaip reikėtų maitintis ? Yra nepalankių ir palankių sveikatai. maisto produktų. Žiniasklaida. taip pat turėtų aktyviai dalyvauti. Maisto priedų yra ir daugelyje maisto produktų, kai kurie iš jų randami natūraliai.

  • Sveikata Skaidrės
  • 2014 m.
  • 48 puslapiai (1078 žodžiai)
  • Sveikatos skaidrės
  • MS PowerPoint 1772 KB
  • Lietuvos gyventojų mitybos ir sveikatos ypatumai
    10 - 3 balsai (-ų)
Lietuvos gyventojų mitybos ir sveikatos ypatumai. (2014 m. Gegužės 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/lietuvos-gyventoju-mitybos-ir-sveikatos-ypatumai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 14:00