Lietuvos maisto pramones konkurencingumo didinimo strategijos. Bakalauro darbas.


Konkurencingumo didinimas. Konkurencingumo didinimo galimybes. Konkurencingumo strategijos. Skaidres apie maisto pramone. Maisto pramones reiksme ekonomikoje. Lietuvos pramone. Maisto pramone referatas. Mesos prekiu strategija. Bakalaurinis darbas apie maista. Lietuvos maisto pramonė referatas.

Ekonomikos bakalauro darbas. Įvadas. Konkurencingumo samprata, prielaidos ir didinimo strategijos. Konkurencingumo koncepcija ir jos teorinės interpretacijos. Konkurencingumo strategijos. Adaptavimosi išorinėje aplinkoje. Vidinių išteklių. Bendradarbiavimo ir ryšių tinklo kūrimo. Konkurencingumo tyrimo metodika. Lietuvos maisto pramonės konkurencingumo vertinimas. Lietuvos maisto pramonė europos sąjungos kontekste. Maisto pramonės reikšmė Lietuvos ekonomikai. Veiklos bei finansiniai rodikliai. Užsienio prekybos rodikliai. Lietuvos maisto pramonės sektorių konkurencingumo tyrimas. Pieno ir pieno produktų. Mėsos ir mėsos produktų. Grūdų ir grūdų produktų. Žuvies ir žuvies produktų. Vaisų ir daržovių. Konkurencingumo didinimo strategijos. Konkurencingumo didinimo schema. Konkurencingumo didinimo programa. Išvados. Literatūra. Anotacija. Annotation. Santrauka. Summary.


Šiandieniniame pasaulyje viskas greitai keičiasi, o kitimo tempai nuolat auga, ypač tai pastebima pastaraisiais metais. Kiekvieną dieną atsiranda perversmą sukeliančios technologijos, nauji produktai, nenuspėjami vartotojų poreikiai, finansavimo galimybės. Įvykių prognozavimas tampa ypač sudėtingas, o aplinka įgauna chaoso bruožų. Šiandieniniame pasaulyje nebeegzistuoja stagnacija, stabilumas, konservatyvumas, nes pasaulinės tendencijos ir iššūkiai verčia ieškoti naujų sprendimo būdų. Konkurencijos reikšmė pastaraisiais metais ženkliai išaugo todėl, kad jos reikšmė rinkai ir visai ekonomikai be galo didelė: konkurencija verčia kurti inovacijas, žymiai didesnis dėmesys kreipiamas vadovavimo ir prekių kokybei. Iššūkis nugalėti konkurencinėje kovoje tampa esminiu tikslu, todėl daug laiko ir finansinių išteklių skiriama konkurencingumo didinimo būdų paieškai, scenarijų sudarymui ir įgyvendinimui.

Lietuva įstojusi į europos sąjungą atsidūrė įvykių sūkuryje, kuriame veiklos sąlygos iš esmės keitėsi. Lietuvos pramonės įmonės susidūrė ne tik su pasikeitimais pereinant nuo planinės ekonomikos į rinkos ekonomiką, bet ir su pokyčiai rinkos ekonomikoje, kur senąją pramoninę ekonomiką keičia nauja žinių ekonomika. Integracija į europos sąjungą Lietuvos pramonei suteikė naujas galimybes ir paskatino keistis iš esmės, ieškoti naujų būdų išgyventi, nes Lietuvos pramonė įėjo į naujas rinkas, kuriuose jau vyksta arši kova. Lietuvos maisto pramonei siekiant atsilaikyti tarptautinėje konkurencijos kovoje, būtina kurti ir tobulinti konkurencinius pranašumus. Augant pragyvenimo lygiui, didėjant pasiūlai, didėjant paslaugų ir produktų kokybei, apskritai tobulėjant technologijoms būtina susirūpinti išskirtinumu. Šiandien jau tampa aišku, kad nuo to, kaip Lietuvos pramonės sektoriai suvoks savo reikšmę, savo reikšmės didinimo galimybes bei kokias pasirinks konkurencingumo didinimo strategijas priklausys ne tik jų, bet ir visos šalies ateitis.

Darbo tikslas – įvertinus lietunumatyti Lietuvos maisto pramonės konkurencingumo didinimo strategijas ir parengti konkurencingumo didinimo programą. Pirmoje darbo dalyje nagrinėjama konkurencingumo samprata ir konkurencingumo didinimo strategijos remiantis Lietuvos ir užsienio autorių darbais.

Antroje dalyje atliekamas Lietuvos maisto pramonės konkurencingumo tyrimas trimis etapais. Pirmiausia yra analizuojamas Lietuvos maisto pramonės vaidmuo europos sąjungos (toliau – es) kontekste, aptariami konkurencingumo veiksniai ir jų padėtis tarp kitų es šalių.

  • Ekonomika Bakalauro darbai
  • 2010 m.
  • 90 puslapių (23782 žodžiai)
  • Ekonomikos bakalauro darbai
  • Microsoft Word 377 KB
  • Lietuvos maisto pramones konkurencingumo didinimo strategijos. Bakalauro darbas.
    10 - 1 balsai (-ų)
Lietuvos maisto pramones konkurencingumo didinimo strategijos. Bakalauro darbas.. (2010 m. Spalio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/lietuvos-maisto-pramones-konkurencingumo-didinimo-strategijos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 02:28