Lietuvos nacionaliniai patiekalai


Lietuviu nacionalinis patiekalas. Lietuvos nacionalinis patiekalas. Lietuvos nacionalinis maistas. Nacionalinis patiekalas. Lietuviski nacionalini patiekalai. Lietuvių tradiciniai patiekalai referatai. Tradiciniai lietuviski patiekalai. Lietuviski nacionaliniai patiekalai. Lietuviski tradiciniai patiekalai. Lietuvos tradiciniai patiekalai.

Kulinarijos aprašymas. Lietuvos nacionaliniai patiekalai. Lietuviška virtuvė. Lietuvoje ir tarp lietuvių paplitusi kulinarinių tradicijų visuma, lietuvos nacionalinė virtuvė. Maistas ir valgymo kultūra lietuvoje. Kaip ir dauguma kitokių visuomenės reiškinių,lietuviai buvo neabejotinai daugiakultūriai. Bajorų virtuvė. Xi–vxviii a. Lietuviškai virtuvei susiliejus su lenkiška, susiformavo turtinga ir brandi barokinė abiejų tautų respublikos virtuvė. Valstietiška virtuvė. Valstietiška virtuvė iki pat xix a. Liko primityvi, paremta būtiniausiais produktais ir patiekalais. Produktai. Produktai lietuvoje nesiskiria nuo kitų rytų europos virtuvės produktų. Kaip pagrindinis ląstelienos ir angliavandenių šaltinis vartojamos ruginė duona, košės. Patiekalai. Bajoriškoje virtuvėje buvo labai paplitę kepti kumpiai, kimšta paukštiena, zrazai (perimti iš lenkų virtuvės). Dauguma lietuviškų tradicinių desertų (šakotis, žagarėliai) – bajoriškosios virtuvės palikimas. Svarbiausias valstiečių gėrimas būdavo pienas, rūgpienis, kartais pasukos. Regioninė įvairovė.

Lietuvos nacionaliniai patiekalai. (2013 m. Gegužės 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/lietuvos-nacionaliniai-patiekalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 16:16