Lydytas sūris


Maisto technologijos skaidrės.

Pristatymas. Maisto technologijos ii modulio. Vilnius. Lydytas sūris. Lydyto sūrio gamybos technologija gimė 1911 metais Šveicarijoje. Istorija. Fermentiniai sūriai Varškė Sviestas Tirštinti ir. Žaliavos. Žaliavos priėmimas ir parinkimas lydymui. Lydyto sūrio gamybos technologija. Virimo katilas. Sūrių gamybos įranga. Sūrio pjaustymo įrenginiai. Ištraukimo spintos. Padėklai sūriui- pagaminta iš nerūdijančio plieno. Dozatoriai. Sūrių kokybė labai priklauso nuo pieno biologinio pilnavertiškumo. Kokybės reikalavimai. Kaloringas ir maistingas maisto produktas (tinkamas norintiesiems priaugti svorio). Lydyto sūrio pliusai. Stipriai perdirbtas maisto produktas. Lydyto sūrio minusai. Naujovės.


Žaliavos priėmimas ir parinkimas lydymui ; 2. Žaliavos paruošimas lydymui (SVT B) ; 3. Žaliavų smulkinimas ; 4. Lydymo druskų parinkimas ir paruošimas ( SVT C) 5. Sūrio mišinio paruošimas ; 6. Sūrio mišinio lydymas (SVT B) ; 7. Lydyto sūrio fasavimas ; 8. Lydyto sūrio atšaldymas,pakavimas,laikymas (SVT B);.

Lydytas sūris. (2016 m. Balandžio 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/lydytas-suris.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 04:29