Maistas ir etiketas


Maisto technologijos skaidrės. Maistas ir etiketas. Maistas. Maistas, turbūt kaip ir visi puikiai žinome. Skonio suvokimas. Gyvūnai, tiksliau žmonės, turi penkis skonio tipus saldumas. Umami – kas tai? Umami  – vadinamasis „Penktas“ pagrindinis skonis. Umami. Tuo tarpu Tolimųjų Rytų (kinų. Stalo etiketas. Stalo padengimas oficialiai. Patarimai prie stalo. Šakutė laikoma kaire ranka, dantukais žemyn. Kaip teisingai valgyti maistą? Ar tai būtų arbūzo riekė, patiekiama desertui. Nuotraukos. Taisyklingos stalo manieros. Vaizdinėje medžiagoje parodoma. Šaltiniai.


Maistas, turbūt kaip ir visi puikiai žinome, yra energijos ir maistingų (mitybinių) medžiagų šaltinis, kuris dažniausiai yra augalinės arba gyvūlinės kilmės. Taip pat, žinome ir tą faktą, jog mityba gali būti sveika (daržovės, šviežia mėsa ir t.t.) ir nesveika mityba (greitas maistas, pusfabrikačiai), bet kartais pritrūksta valios ir laiko, todėl renkamės nesveiką mitybą, kad tuo metu pavalgyti ir tai būtų skanu.

Maistas ir etiketas. (2015 m. Lapkričio 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/maistas-ir-etiketas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 00:34