Maistinės skaidulos skaidrės


Maisto technologijos skaidrės. LSMU. Veterinarijos akademija. Maisto saugos katedra. Maistinės skaidulos. Maitinės skaidulos - tai augalinės kilmės organiniai junginiai. Išskyrus ligniną, visos šios medžiagos yra polisacharidai. Todėl tiek maisto produktų technologijoms. Išskirtinę vietą tarp visų biologiškai vertingų maisto komponentų. Prebiotikai gali būti pritaikomi ir daugeliui kitų maisto produktų grupių. Pieno produktų (jogurto, įvairių raugintų pieno gėrimų. Vaisių gaminių (uogienių, kompotų ir kt. Hemiceliuliazės, naudojamos kvietinės duonos gamyboje. Vienas iš akacijų sakų MS koncentratų yra Fibregum Dėl fizikinių. Atliekami tyrimai dėl jo tinkamumo naudoti duonos ir kitų kepinių gamyboje. Chitozanas. Maistinių skaidulų kategorijai yra priskirtinas chitozanas yra biologiškai aktyvus ir žmogaus organizme. Chitozanui būdingos sąvybės. Ši skaidula ir jos junginiai išsiskiria. Antibakteriniu poveikiu, aktyviai veikia prieš mieles. Nustatyta, kad didelio deacetilinimo laipsnio chitozano molekulės sudaro sudaro emulsijas. Jis naudojamas kaip. Pasižymėdamas antimikrobiniu ir priešgrybeliniu aktyvumu yra potencialus. Nustatyta, kad chitozano gliutamatas efektyviai stabdo mikroorganizmų augimą maltose atvėsintose kiaulienos dešrelėse. Chitozanui būdinga sudaryti. Literatūra. Mieželienė A.


Išskyrus ligniną, visos šios medžiagos yra polisacharidai, besiskiriantys struktūriniais elementais ir grandinės struktūra. Maistinės skaidulos daugeliu atveju pasižymi: Vandens rišlumo geba, Tirpumu, Atsparumu kaitinimui, šaldymui, Yra atsaparios rūgštims.

Išskirtinę vietą tarp visų biologiškai vertingų maisto komponentų, naudojamų funkcionaliojo maisto produktų gamyboje, užima tirpios MS-prebiotikai, įvardijami kaip vienas svarbiausių XX amžiaus mitybos ir žarnyno mikroekologijos pasiekimų.

Hemiceliuliazės, naudojamos kvietinės duonos gamyboje, hidrolizindamos pentozanus, sumažina tešlos vandens absorbciją ir taip gerina tešlos technologines savybes kartu – ir gaminio kokybę.

Atliekami tyrimai dėl jo tinkamumo naudoti duonos ir kitų kepinių gamyboje.

Maistinių skaidulų kategorijai yra priskirtinas chitozanas yra biologiškai aktyvus ir žmogaus organizme, ir maistinėse matricose. Chitozanas yra maistinis pluoštas išskirtas iš vėžiagyvių kriauklelių (chitino darinys).

Antibakteriniu poveikiu, aktyviai veikia prieš mieles, stabdo mikroorganizmų augimą, apsaugo nuo infecijų.

Pasižymėdamas antimikrobiniu ir priešgrybeliniu aktyvumu yra potencialus, natūralios kilmės maisto, ypač mėsos produktų konservantas. Yra ištirta jog 10 dienų mėsos junginius išsaugojus 40C temperatūroje, mėginiuose su chitozanu sustabdytas gedimą sukeliančių bakterijų augimas, nustatyta mažesnė riebalų oksidacija ir geresnės juslinės sąvybės nei mėginiuse be chitozano.

Chitozanui būdinga sudaryti pusiau pralaidžias plėveles į kurias įpakavus maisto produktus kontroliuojami drėgmės mainai su aplinka bei deguonies slėgis.

Maistinės skaidulos skaidrės. (2015 m. Birželio 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/maistines-skaidulos-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 11:05