Maistinių medžiagų cheminė analizė Troškintos bulvės su kiauliena


Chemijos savarankiškas darbas. Maistinių medžiagų cheminės analizės savarankiškas darbas. Troškintos bulvės su kiauliena. Įvadas. Receptūra. Maisto produktų cheminė sudėtis (100 g). Maistinės medžiagos. Mineralinės medžiagos. Makroelementai. Mikroelementai. Vitaminai. Mineralinių medžiagų atpažinimo reakcijos.


Dažnai mes valgome savo pamėgtus patiekalus, ar vis išbandome naujų. Tačiau ar kada susimąstėme apie patiekaluose esančių maisto produktų sudėtį? Kokia reakciją jie sukelia mūsų organizmui? Kuo jie vertingi ar net ir žalingi. Daugelis įpratę valgyti tai, kas skanu, bet net nesiilina į sudėtį.

Taigi šiame darbe bus išanalizuotas troškintų bulvių su kiauliena receptas. Čia bus

išsiaiškintos, kokios maistinės, mineralinės medžiagos įeiną į šio recepto sudėtį, bei kaip atpažinti

jame esančias medžiagas.

Darbo tikslas:

•Įvertinti pasirinkto patiekalo porcijos mitybinę vertę.

Darbo uždaviniai:

•Išanalizuoti patiekalo mitybinę vertę.

•Patiekalo mineralines medžiagas suskirstyti į mikro ir makro elementus.

•Aprašyti medžiagas įeinančias į šio patiekalo sudedamąsias dalis.

•Pateikti mineralinių medžiagų atpažinimo metodus ir reakcijas.

  • Chemija Savarankiški darbai
  • 2015 m.
  • 17 puslapių (2503 žodžiai)
  • Kolegija
  • Chemijos savarankiški darbai
  • Microsoft Word 44 KB
  • Maistinių medžiagų cheminė analizė Troškintos bulvės su kiauliena
    10 - 2 balsai (-ų)
Maistinių medžiagų cheminė analizė Troškintos bulvės su kiauliena. (2015 m. Vasario 21 d.). http://www.mokslobaze.lt/maistiniu-medziagu-chemine-analize-troskintos-bulves-su-kiauliena.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 14:06