Maisto gamybos technologijos


Maisto technologijos skaidrės. Maisto gamybos technologijos. Asado kategorija. Asado – mėsos kepimo technologija  paplitusi Pietų Amerikos pampų srityje (Argentinoje. Fermentacija kategorija. Fermentacija (Zimozė) – energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz. Maisto rūkymas. Maisto rūkymas – maisto gamybos technologinė operacija. Glazūravimas. Azūravimas – konditerijoje reiškia maisto gaminio padengimą blizgia. Mirkymo kategorija. Mirkymas (angl. Steeping weltering) - medžiagos laikymas skystyje (paprastaivandenyjeMaisto gamybos grandinė. Maisto gamybos grandinė, maisto grandinė (angl. Pasterizacija. Pasterizacijos metodai Klasikinis pasterizacijos metodas remiasi produktų kaitinimu aukštesne nei 60 °C. Sūdymas.

Maisto gamybos technologijos. (2015 m. Kovo 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-gamybos-technologijos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 00:30