Maisto gamybos techonogijos


Maisto technologijos skaidrės. Maisto gamybos technologijos. Fermentacija. Energija išskiriantis maistinių medžiagų (pvz. Sūdymas. Sūdymas – objekto paveikimas druska (paprastai – valgomąja) ar sūriais tirpalais (sūrymaisSūdimo rūšys. Sausasissūdimas – mėsa ar žuvis apiberiama sausa druska ar druskos ir prieskonių mišiniu. Glazūravimas. GLazūravimas – konditerijoje reiškia maisto gaminio padengimą blizgia. Maisto rūkymas. Maisto rūkymas – maisto gamybos technologinė operacija. Mirkymas. Mirkymas (angl. Steeping weltering) - medžiagos laikymas skystyje (paprastai vandenyje. Pasterizacija. Pasterizacija – konservavimo būdas.

Maisto gamybos techonogijos. (2015 m. Kovo 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-gamybos-techonogijos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 15:58