Maisto higiena


Vadybos rašinys. Miasto higienos rašinyje, refleksijoje, aprašomas LR Miasto Higienos įstaymas, pateikiami įstatymo pliusai ir minusai.


Lietuvos higienos normos HN 15:2005 „Maisto Higiena“ įsakymas įsigaliojo nuo 2006 metų Sausio 1 dienos. Šioje higienos normoje vartojamos dvi pagrindinės sąvokos: svarbiausias valdymo taškas ir rizikos veiksniai. Svarbiausias valdymo taškas (SVT) – tai bet kuri RVASVT sistemos maisto tvarkymo etapo vieta, kurioje rizikos veiksniai kontroliuojami, stabilizuojami, pašalinami arba sumažinami iki priimtino lygio. Rizikos veiksniai – tai biologiniai, cheminiai ar fizikiniai veiksniai, kurie gali būti maisto nesaugumo iki vartojimo priežastimi.

Europos Sąjungos teisės aktai nurodo higienos normas, kurios yra perkeltos į HN 15:2005 normas, tai yra: maisto produktų hiegienos nuostatų dėl skystų piltinių aliejų ir riebalų vežimo jūra normos; maisto produktų higienos nuostatų, susijusių su nefasuoto žaliavinio cukraus gabenimu jūra normos; maisto produktų higienos nuostatų dėl skystų piltinių aliejų ir riebalų vežimo jūra normos.

  • Vadyba Rašiniai
  • 2013 m.
  • 4 puslapiai (952 žodžiai)
  • Vadybos rašiniai
  • Microsoft Word 20 KB
  • Maisto higiena
    10 - 2 balsai (-ų)
Maisto higiena. (2013 m. Sausio 14 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-higiena.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 00:33