Maisto higienos praktikos ataskaita


Kulinarijos referatas. Įvadas. Gyvulių gabenimas. Gyvulių priėmimas. Kiaulių apžiūra prieš skerdimą. Kiaulių skerdimo technologija. Svaiginimas elektros srove. Nukraujinimas vertikalioje padėtyje. Plikinimas. Šerių pešimas. Svilinimas. Vidaus organų pašalinimas. Skerdenos dalijimas pusiau. Galvos ir kojų pašalinimas. Skerdenos valymas. Skerdimo produktų tyrimas. Skerdenos tyrimas. Skerdenų žymėjimas. Darbuotojų sanitarija. Skerdykloje pildomi žurnalai. Patalpų sanitarija. Įrengimų sanitarija. Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų sistemos bendrosios nuostatos. RVASVT sistemos diegimas ir taikymas. Išvados.


Atlikus maisto higienos praktiką UAB „x“ susipažinau su gyvulių skerdimo technologija ir technologinio proceso veterinarine – sanitarine kontrole, su gyvūnų gerovės reikalavimais, iškrovimo, priešskerdiminio laikymo standartais.

Taip pat susipažinau su šios įmonės higienos reikalavimais, taikomais įrenginiams, personalo higienai, bei visa dokumentacija priklausančia tokio pobūdžio įmonei.

Praktikos laikas nenuėjo veltui, įgijau naujų praktinių ir teorinių žinių, taip pat pagerinau jau turimas žinias.

  • Kulinarija Referatai
  • 2013 m.
  • 14 puslapių (1908 žodžiai)
  • Universitetas
  • Kulinarijos referatai
  • Microsoft Word 237 KB
  • Maisto higienos praktikos ataskaita
    10 - 3 balsai (-ų)
Maisto higienos praktikos ataskaita. (2013 m. Birželio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-higienos-praktikos-ataskaita.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 22:47