Maisto ir vandens Higiena


Maisto technologijos skaidrės. Maisto higiena. Įstatymo paskirtis. Įstatymo tikslas. Maistas. Maistinės medžiagos. Maisto higiena. Maisto tvarkymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Vartotojams turi būti teikiama teisinga informacija apie maistą. Bendrieji higienos reikalavimai. Specialieji maisto ruošimo, tvarkymo ar perdirbimo reikalavimai. Faktinė Lietuvos gyventojų mityba. Racionali ir subalansuota mityba. Baltymai. Pagrindiniai baltymų šaltiniai. Angliavandeniai. Pagrindiniai angliavandenių šaltiniai. Angliavandenių apykaita. Skaidulinės medžiagos jų klasifikacija, reikšmė ir šaltiniai. Skaidulinės medžiagos pasižymi šiomis savybėmis. Riebalai. Cholesterolis. Pagrindiniai cholesterolio šaltiniai. Geriamojo vandens higiena. Vandens reikšmė. Vandens fiziologinė reikšmė. Vandens epidemiologinė reikšmė. Pagrindinės per vandenį plintančios infekcinės ligos ir jų sukėlėjai. Vandens kokybės standartas. Pagrindiniai higieniniai geriamojo vandens kokybės kriterijai . Vanduo iš cheminės pusės. Geriamasis vanduo. Vandens kvapas. Vandens skonis. Vandens spalvotumas. Vandens rodiklis. Vandens higiena. Higienos normos reikalavimai netaikomi. Vandens higiena. Geriamasis vanduo. Geriamojo vandens saugos ir kokybės rodikliai. Naudojamo buityje karšto vandens saugos ir kokybės. reikalavimai. Centralizuotas vandens tiekimas. Vietinis vandens tiekimas. Šulinių įrengimui yra taikomi šie reikalavimai.

Maisto ir vandens Higiena. (2015 m. Spalio 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-ir-vandens-higiena.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 23:33