Maisto ir vandens poreikis Savęs įvertinimas


Medicinos savarankiškas darbas. Darbo eiga. Skysčių poreikio įvertinimas. Rašyti čia. 0615 x 59 +. = 1  370 04 FAL. PEP = PМА x FAL 1  370 04 x 5 2  055 06kcal. Eil nr. Maisto produktų pavadinimas Kiekis , Baltymai , Riebalai. Kauno duona 150g. Grikių kruopos 100g. Jogurtas 500g. Kiaušiniai 50g. Obuoliai 200g. Apelsinai 100g. 6 x. 7 x 9 =. 173 2 x =. 214 4 + 168 3 + 692 8 1 . 055 06kcal 1 075 5kcal Neatitinka. Darbo rezultatai. Aš suvartoju – 24 Angliavandenių Privalo sudaryti 55 62 % maisto davinio energines vertės. Aš suvartoju – 75.


PMA (MJ per dieną) pagal svorį (W)

Netto - kiekis, kurį realiai gauna organizmas, atmetus tai kas neįsisavinama.

Pagrindinė medžiagų apykaita (PMA) - tai tas energijos kiekis kuris naudojamas tik gyvybinėms organizmo funkcijoms palaikyti - širdies, kvėpavimo raumenų susitraukimams, pastoviai kūno temperatūrai ir kt., bet ne darbui, virškinimui, rezorbcijai ir tolesniam energetinių medžiagų kitimui.

Naudodamiesi maisto produktų kaloringumo ir sudėties lentele (nuoroda apačioje), į 2 lentelę, surašykite maisto produktų baltymų, riebalų bei angliavandenių kiekį, kuriuos suvartojate per parą. Gautą baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekį padauginkite atitinkamai iš 4; 9; 4 ir susumavus sužinosite viso maisto davinio kaloringumą.

Kadangi tarp maisto medžiagų dienos davinyje turi būti tam tikras santykis, todėl atsižvelgiant į maisto medžiagų kaloringumą, vienas maisto medžiagas pakeisti kitomis galima tik iš dalies, tam tikrais kiekiais. Tai yra kartais galima taikyti Rubner'io izodinamijos dėsnį. Pavyzdžiui, riebalus pakeisti angliavandeniais ar baltymais, arba baltymus keisti angliavandeniais, angliavandenius - baltymais. Tačiau šis Rubner'io izodinamijos dėsnis gali būti taikomas labai ribotai ir trumpą laiką, kadangi tiek angliavandeniai, tiek baltymai, tiek riebalai yra būtini, nes jie atlieka savo specifines funkcijas.

Gaunamą baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekį palyginkite su rekomenduojamais normatyvais.

Riebalų privalo sudaryti 28-30% maisto davinio energines vertės (32.42 g. - 34.74 g.)

Maisto ir vandens poreikis Savęs įvertinimas. (2015 m. Lapkričio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-ir-vandens-poreikis-saves-ivertinimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 09:57