Maisto kokybė ir sauga. Patiekalų ir jiems ruošti vartojamų žaliavų kokybės analizė


Patiekalu kokybes rodikliai. Patiekalo technologine schema. Rvasvt sistema referatas. Maisto zaliavu kokybe ir sauga. Patiekalu kokybes vertinimas. Patiekalų kokybė. Maisto saugos praktikos ataskaita. Rvasvt sistema. Patiekalo kokybes apibudinimas. Patiekalu kokybes uztikrinimas.

Kulinarijos kursinis darbas. Maitinimo technologiju kursinis darbas. Maisto kokybė ir sauga. Patiekalų ir jiems ruošti vartojamų žaliavų kokybės analizė. Įvadas. Lr higienos normų reikalavimai. Rvasvt sistema. Nustatomas produkto vartotojas ir vartojimo būdas. Lr veikianti standartų sistema. Standartai. Produkto aprašas ir trchnologinė schema su svt. Technologinė schema. Energinė vertė. Patiekalų grupės aprašymas. Patiekalų sudėties aprašymas. Tyrimo metodai. Kokybinė analizė. Kiekybinė analizė. Taršos pavojų analizė. Tyrimo analizė. Kokybės rodiklių lentelė. Patiekalų kokybės rodiklių nustatymas. Patiekalų kokybės rodiklių nustatymas patiekalų sensorinis vertinimas. Išvados.


Maisto kokybė – plati sąvoka, apimanti maisto tinkamumą, mitybinę vertę, kvapą, spalvą, išvaizdą bei saugumą dėl aplinkos teršalų, pesticidų, maisto priedų ir mikrobiologinės taršos.

Maisto kokybė ir sauga apima vartotojų mokymą, specialistų rengimą, naujų technologijų diegimą,p. ir mokslinius tyrimus. Negalima teigti, kad mūsų šalyje nieko nedaroma šioje srityje. Yra įsteigtos maisto kokybės laboratorijos, sudaromi normatyvai, rengiamos mokslinės konferencijos.

DARBO TIKSLAS

•Išanalizuoti patiekalo ruošimą ir jo žaliavas

DARBO UŽDAVINIAI

•Išanalizuoti LR higienos normos reikalavimus,

•Išnagrinėti RVASVT sistemą,

•Nustatyti produkto vartotojus ir vartojimo būdus,

•Parengti produkto aprašą ir technologinę schemą su SVT,

•Apibūdinti LR veikiančią standartų sistemą,

•Atlikti tyrimo metodus.

  • Kulinarija Kursiniai darbai
  • 2012 m.
  • 17 puslapių (2760 žodžių)
  • Kolegija
  • Kulinarijos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 46 KB
  • Maisto kokybė ir sauga. Patiekalų ir jiems ruošti vartojamų žaliavų kokybės analizė
    10 - 1 balsai (-ų)
Maisto kokybė ir sauga. Patiekalų ir jiems ruošti vartojamų žaliavų kokybės analizė. (2012 m. Balandžio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-kokybe-ir-sauga-patiekalu-ir-jiems-ruosti-vartojamu-zaliavu-kokybes-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 10:24