Maisto kokybė ir sveikata


Sveikatos referatas. Ekologijos, darbų saugos ir civilinės saugos referatas. Įvadas. Žmogaus mityba. Mityba ir sveikata. Standartinė subalansuota mityba. Biologinė maisto tarša ir jos sukeliami sveikatos sutrikimai. Cheminė maisto tarša ir jos sukeliami sveikatos sutrikimai. Maisto kokybė ir maisto saugumas. Maisto kokybė ir vartotojas. Maisto kokybės užtikrinimas. Bendrieji kontrolės principai. Išvados. Naudota literatūra.


Maistas yra vienas iš pagrindinių žmogaus egzistencijos poreikių, o jo kiekis ir kokybė lemia sveikatą. Maistas yra mitybos produktų, susidedančių iš organinių ir neorganinių medžiagų, visuma.

Darbo objektas: maisto kokybė ir sveikata.

Darbo tikslas: išanalizuoti maisto kokybės poveikį žmogaus sveikatai.

Uždaviniai: 1. Apžvelgti žmogaus mitybos ypatumus;

2. Išanalizuoti biologinės maisto taršos sukeliamus sveikatos sutrikimus;

3. Išanalizuoti cheminės maisto taršos sukeliamus sveikatos sutrikimus;

4. Atskleisti maisto kokybę ir maisto saugumą;

5. Aptarti maisto kokybės užtikrinimą ir bendruosius kontrolės principus.

Darbo metodai: literatūros analizė, internetinių puslapių apžvalga.

  • Sveikata Referatai
  • 2014 m.
  • 18 puslapių (3643 žodžiai)
  • Kolegija
  • Sveikatos referatai
  • Microsoft Word 30 KB
  • Maisto kokybė ir sveikata
    10 - 9 balsai (-ų)
Maisto kokybė ir sveikata. (2014 m. Gruodžio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-kokybe-ir-sveikata.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 13:44