Maisto koncentratai


Koks svarbiausias maisto koncentratų trukumas?. Maisto koncentrantai. Maisto koncentratu privalumai.

Maisto technologijos skaidrės. Maisto koncentratai. Tikslas. Paaiškinti maisto koncentratų reikšmę žmogaus mitybai. Uždaviniai. Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Maisto koncentratų vaidmuo. Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas. Koncentratų privalumai. Greitai ir lengvai paruošiamas vartoti maistas. Maisto koncentratų trūkumas – juose mažiau vitaminų nei šviežiuose produktuose. Maisto koncentratų klasifikacija. Pagal paskirtį ir naudojamų žaliavų sudėtį maisto koncentratai klasifikuojami į tam tikras grupes. Maisto koncentratų pakuotės, ženklinimo ir laikymo ypatumai. Pagrindinės maisto koncentratų pakuočių reikalavimas – pakuotė turi apsaugoti produktų nuo drėgmės. Koncentratų laikymo sąlygos. Laikymo temperatūra – ne žemesnė kaip 10°C ir ne aukštesnė kaip 15°C.


Aptarti maisto koncentratų privalumus ir trūkumus. Klasifikuoti maisto koncentratus pagal įvairius požymius. Apžvelgti maisto koncentratų gamybos žaliavas, asortimentą, fasavimą ir laikymo sąlygas.

Maisto produktų savybės – natūralus skonis ir kvapas, mineralinių medžiagų, vitaminų kiekiai – mažai pakinta laikant juos šaldytuvuose.

Greitai ir lengvai paruošiamas vartoti maistas. Maistinga, nes gaminant išsaugomos maistinės produkto savybės. Juose nėra nevalgomų dalių. Gerai ir ilgai išsilaiko.

Maisto koncentratai. (2015 m. Kovo 09 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-koncentratai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 12:26