Maisto medžiagos chemija


Chemijos skaidrės. Chemijos projektas. Maisto medžiagos. Kas yra maisto medžiagos? Su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės medžiagos. Energijos poreikis iš dalies priklauso nuo žmogaus fizinės veiklos. Daug sportuojantys organizmai, savaime pasiima iš viso organizmo daug daugiau energijos. Pagrindiniai energijos šaltiniai yra angliavandeniai ir riebalai. Papildomai energijos gaunama iš organizme esančių glikogeno (gyvulinio krakmolo) ir riebalų atsargų. Gliukozės perteklius negalintis virsti glikogenu, kaupiasi kūne riebalų pavidalu. Organizmas maistą paverčia energijos atsarga. Ląstelės gliukozę ir riebiąsias rūgštis panaudoja kaip kurą sudėtingoje cheminių reakcijų sekoje. ATP - Adenozintrifosfatas. ATP(C10H16N5O13P3) - vienas pagrindinių ląstelės makroenerginių junginių. Pagrindinės maisto medžiagos. Angliavandeniai – pagrindinis energijos šaltinis. Organizmas juos labai. Baltymai – pagrindinė organizmo naujų ląstelių ir audinių statybinė medžiaga. Riebalai – koncentruota. Papildomos maisto medžiagos. Jų organizmui reikia. Ląsteliena. Skatina virškinimą bei. Mineralinės medžiagos (makroelementai ir mikroelementai). Greitina augimo ir. Vitaminai. Vitaminai – neturi. Vanduo. Organizmas pasisavina jame ištirpusias medžiagas.

  • Chemija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 22 puslapiai (609 žodžiai)
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1288 KB
  • Maisto medžiagos chemija
    10 - 4 balsai (-ų)
Maisto medžiagos chemija. (2014 m. Rugsėjo 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-medziagos-chemija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 17:47