Maisto medžiagų apykaitos procesai, virškinimas, absorbcija, metabolizmas


Maisto technologijos skaidrės. Maisto medžiagų apykaitos. Procesai, Virškinimas,. Absorbcija, metabolizmas. Terminai -fermentai. Maisto pokyčiai organizme. Virškinimo procesai. Virškinimo sistema. Virškinimo liaukos. Dantys. Dantys- suaugusiųjų. Burna. Seilės. Seilių funkcijos. Kramtymo įtaka. Ryklė. Rijimo procesas. Rijimas. Stemplė. Skrandis. Skrandžio funkcijos. Skrandžio sultys. Druskos rūgšties gamyba. Druskos rūgšties funkcijos. HCl poveikis skrandžiui. Fermentiniai procesai skrandyje. Kepenų funkcijos. Kepenys. Ekskrecija kepenyse. Tulžis. Kepenų įtaka baltymų apykaitai. Baltymų skilimas. Kepenys ir riebalų apykaita. Detoksikacija. Žarnynas. Storoji žarna. Plonosios žarnos funkcijos. Maisto medžiagų įsiurbimas. Angliavandenių absorbcija. Baltymų absorbcija. Riebalų absorbcija. Plonoji žarna. Įsiurbimo sutrikimo priežastys. Virškinimo santrauka. Metabolizmas. Metabolizmo stadijos. Glikolizės chrakteristika. Angliavandenių apykaita. Baltymų apykaita. Riebalų apykaita.

Maisto medžiagų apykaitos procesai, virškinimas, absorbcija, metabolizmas. (2015 m. Kovo 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-medziagu-apykaitos-procesai-virskinimas-absorbcija-metabolizmas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 08:14