Maisto nauda organizmui


Sveikatos skaidrės. Maistas yra vaistas. Jau nuo senų senovės žmonės gydėsi natūraliais produktais gaunamais iš gamtos. Pomidorai. JAV mokslininkai nustatė. Česnakas. Reguliuoja virškinimą, gerina žarnyno peristaltiką. Obuolys. Vaisiuje gausu pektino, kuris iš organizmo šalina susikaupusias nepageidaujamas organizme bakterijas. Bulvė. Žalių bulvių sultys išvalo organizmą. Špinatai. Špinatuose gausu vitaminų, baltymų ir mineralinių medžiagų. Kiti informacijos šaltiniai. „Sveikame kūne – sveika siela“.


Reguliuoja virškinimą, gerina žarnyno peristaltiką. Česnakas mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir apsaugo nuo kraujo krešulių susidarymo, padeda išlaikyti sveiką kraujo cirkuliaciją, apsaugo kraujagysles ir širdį nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Mažina puvimo ir rūgimo procesus žarnyne. Padeda geriau pasisavinti maistą. Jo sudėtyje yra daug antioksidantų. Veiklioji sudedamoji česnako dalis vadinama alicinu. Tai galingas natūralus antibiotikas, kuris slopina bakterijų gebėjimą augti ir daugintis mūsų organizme. Taigi, tai puiki gripo, slogos ir su peršalimu siejamų ligų profilaktikos priemonė. Mažina kraujo spaudimą. Stiprina širdies vožtuvus ir kraujagysles, išplečia periferines vainikines kraujagysles. Stiprina imuninę sistemą, gerina bendrą savijautą. Česnakas puikiai tinka gydyti nuo kvėpavimo organų ligų, tokių kaip bronchitas.

Vaisiuje gausu pektino, kuris iš organizmo šalina susikaupusias nepageidaujamas organizme bakterijas, reguliuoja blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, todėl sumažina tikimybę susirgti infarktu ar insultu. Medikų teigimu, obuoliuose esantis vitaminas C, kartu su kvarcetinu kovoja su neigiamą organizmui poveikį darančiais laisvaisiais radikalais. Obuoliai padeda sureguliuoti virškinimą. Stiprina imuninę sistemą, naudingi skaudant galvą; padeda numesti viršsvorį. Tačiau reikėtų būti atsargiems ir nesuvalgyti obuoliuose esančių sėklų, kuriuose yra toksiškų cianidų. Šių medžiagų didelis kiekis gali būti mirtinas žmogaus organizmui!

Žalių bulvių sultys išvalo organizmą, padeda virškinimui. Jas ypatingai turėtų gerti žmonės, sergantys skrandžio opalige, gastritu, užkietėjus viduriams bei esant pilvo skausmams.

  • Sveikata Skaidrės
  • 2014 m.
  • 14 puslapių (645 žodžiai)
  • Sveikatos skaidrės
  • MS PowerPoint 574 KB
  • Maisto nauda organizmui
    10 - 4 balsai (-ų)
Maisto nauda organizmui. (2014 m. Gegužės 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-nauda-organizmui.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:25