Maisto papildai konservantai


Chemijos skaidrės. Projektas. Maisto papildai-konservantai. Darbo tikslas. Sužinoti apie konservantų duodama naudą. Konservantas. Nuo gedimo apsauganti natūrali ar sintetinė cheminė medžiaga ar jų mišinys. Kai konservantai dedami į maisto produktus kaip maisto priedai. Panaudojimas. Pavyzdžiui, E200, E202, E203 sorbo rūgštis ir kalio. Nauda. Padeda užtikrinti aprūpinimą įvairiais maisto produktais. Žala. Ilgalaikis konservantų poveikis sveikatai dar nėra ištirtas. Kuo didesnis konservantų kiekis maisto produktuose. Kol kas nėra konservantus visiškai pakiesti galinčių alternatyvių priemonių. „Kai gamintojai nenori, kad produkto etiketėje būtų E 249 arba E. Špinatų ekstraktas. Špinatų ekstraktas gaunamas dviem būdais. Vengtini konservantai. E 213 Kalcio benzoatas. Dirbtinis konservantas. Benzoinės rūgšties kalcio junginys. E 234Nizinas. Dirbtinis konservantas, pasižymintis antibiotiniu veikimu. Šiandieniniais duomenimis nepavojingi. E 200 Sorbo rūgštis. Dirbtinis konservantas. Yra šermukšniuose, kaip riebalų rūgšties įvairuose maisto produktuose. E 242 Dimetildikarbonadas. Dirbtinis konservantas. Ženklinti nebūtina. Sterilizuojami gaivieji gėrimai ir limonadai. Natūralius konservantus rasime kiekvienų namų virtuvėje.


Sužinoti apie konservantų duodama naudą. Sužinoti kur jie dedami. Suzinoti ar jie kensmingi žmogaus organizmui.

Padeda užtikrinti aprūpinimą įvairiais maisto produktais; Padeda išvengti maisto produktų gedimo; Padeda išlaikyti natūralių šviežių maisto produktų savybes;.

  • Chemija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 16 puslapių (624 žodžiai)
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 30 KB
  • Maisto papildai konservantai
    10 - 4 balsai (-ų)
Maisto papildai konservantai. (2014 m. Gruodžio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/maisto-papildai-konservantai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:29